Canon Ixus 800 IS

Canons Ixus 800 IS, der IS er det første kameraet i Ixus-serien som har innebygd bildestabilisator. Videre kan det skilte med 6 megapiksler og 4x optisk zoom. Forgjengeren hadde 7 megapiksler, og vi må berømme Canon for å tørre å gå ned til 6.

Akam.no har testet Ixus 800 IS og konkluderer som følger:

Byggekvaliteten på kameraet er høy, og den relativt høye vekten, sammenliknet med størrelsen er med på å forsterke følelsen av kvalitet. Knappene er tydelige, men noen vil kanskje finne dem litt små. Finishen i fronten får lett riper, noe vi også påpekte for Ixus 55. Det burde Canon gjøre noe med.

Ser vi på bildekvaliteten, er det litt mer støy enn vi hadde ønsket. Men de andre egenskapene er bra. Skarphet i sentrum er omtrent som de fleste andre kameraer i denne prisklassen, men hjørneskarpheten er utmerket. Det samme er fargegjengivelse, vignettering og kromatisk aberrasjon.

Noen ganger blir det nesten kjedelig å teste Ixus-kameraer, fordi de har få svakheter, men også få overraskelser. Det er stødige ting som varer i lang tid, og leverer det de skal. Denne gangen klinket Canon til med optisk bildestabilisator, og det er meget kjærkomment, og et stort pluss, synes vi.

Canon Ixus 800 IS er ikke det billigste kameraet på markedet. I skrivende stund koster det i underkant av 4000 kroner, og er ett av de dyreste 6 megapiklers kameraene på markedet. Men for den prisen får du et kvalitetskamera som er solid bygd, har få svakheter, lengre zoom enn normalt, og har optisk bildestabilisator. Dessuten er det riktig lekkert å se på. Det koster å være kar.


Akam.no - Test av Canon Ixus 800 IS.

Kommentarer