Playstation 3

Etter planen vil Sony lansere Playstation 3 i november, men selskapet har foreløpig ikke sagt særlig mye om prisen. Maskinen vil imidlertid bli relativt dyr å lage, ikke minst på grunn av den innebygde Blu-ray Disc-spilleren.

Sonys Frankrike-sjef Georges Foray refererte da også til Blu-ray i en uttalelse som ble tolket som at PS3 vil komme til å koste over 4000 kroner. Om dette var en bevisst "lekasje" er ikke godt å si, men de første frittstående Blu-ray-spillerne vil koste i overkant av 10 000 kroner, så Sony kan ha litt å gå på i det markedet.

Nå er imidlertid Playstation 3 først og fremst en spillkonsoll, som Sony vil lansere samtidig både i Japan, Europa og Nord-Amerika.

En pris på drøye 4000 kroner kan bli i meste laget når konkurrenten, Microsofts Xbox 360, kan kjøpes fra omtrent 2400 kroner.

I praksis betyr dette at Sony vil bli tvunget til å selge Playstation 3 med betydelig tap, penger de vil tjene inn i form av spillsalg, lisensavtaler på ulike teknologier og ikke minst at stor utbredelse av Blu-ray, et format Sony har lagt mye penger og prestisje i.

Sony avslørte Playstation 3-prisen.

Kommentarer