Photoshop Elements for Mac

Photoshop Elements 4.0 har nå kommet for Mac-brukere. Den nye versjonen har en helt ny filhåndteringsfunksjon, Adobe Bridge for Elements, som gjør det enklere å søke og håndtere store mengder bilder.

Blant de nye funksjonene er Automatisk fjerning av røde øyne, Magisk markerings­pensel, Fargejustering for hudtoner, og Magisk ekstrahering.

Utdrag fra pressemeldingen:
Med Adobe Photoshop Elements 4.0 får nå også Mac-brukere en rekke nye verktøy for å bearbeide sine bilder, og presentere dem på nye, kreative og underholdende måter. Photoshop Elements 4.0 er det naturlige valg for både hobbyfotografer som hurtig vil fikse på bildene sine med ett enkelt klikk, og for mer avanserte brukere som vil ha full kontroll over resultatet gjennom mer sofisti­kerte redigeringsmuligheter.

Blant de nye funksjonene finner man Automatisk fjerning av røde øyne, Magisk markerings­pensel, Fargejustering for hudtoner, og Magisk ekstrahering. Disse kompletterer den allerede innholdsrike listen over populære redigeringsverktøy som utbedrer typiske fotoproblemer og gir brukerne flere kreative muligheter.

Med forbedret funksjonalitet for å fjerne røde øyne, er det nå mulig å automatisk korrigere denne svært vanlige feilen i samme prosess som man henter bildene fra kameraet til programmet. Med den nye funksjonen Magisk markeringspensel kan man enkelt velge ut en avgrenset del av et fotografi og enkelt justere farge, belysning og kontrast bare på dette området.

Korrigering av hudfarger gir på få øyeblikk en mer virkelighetstro gjengiving av hudens farger. Og med Magisk ekstrahering blir det enklere å fjerne uønskede detaljer fra bilder gjennom avansert dypetsingsteknikk ? en perfekt funksjon for å lage scrapbooks, fotomontasjer og collager, eller for å lage andre morsomme sammenstillinger.

Programmet har en helt ny filhåndteringsfunksjon, Adobe Bridge for Elements, som gjør det enklere å søke og håndtere store mengder bilder. Filhåndtereren gjør det enklere å håndtere bilder gjennom å legge til, slette eller flytte bilder i mapper på harddisken. I fullskjermsmodus, som også kan brukes for lysbildeshow, kan man enkelt sammenligne og velge ut sine favorittbilder fra harddisken eller en annen lagringsenhet.

Med Adobe Bridge for Elements kan man også søke på metadata, slik at man for eksempel kan finne bilder tatt med blitz, med en bestemt lukkertid eller blender, eller med en bestemt kameramodell. Søk kan også lagres i form av filtre for ofte gjennomsøkte filer, eller lagres som samlinger.

Pris og tilgjengelighet
Adobe Photoshop Elements 4.0 for Mac (Mac OS X 10.3 or 10.4) er tilgjengelig umiddelbart i engelsk versjon. Programmet selges via forhandlere, eller på Adobe Store som nås via www.adobe.no. Veiledende utsalgspris er 925 kroner, inkl. moms.

Kommentarer