Ny iPod Video

Dagens iPod Video må vel nesten regnes som en vits. Med en mikroskopisk skjerm byr den ikke på rare seer-opplevelsen. Nå ser det imidlertid ut til at Apple tar et skritt videre, med større skjerm og innovativt design.

Under Macworld Expo i januar i år fristet Steve Jobs med at Apple vil slippe en kjempenyhet i forbindelse med sitt 30-årsjubileum den 1. april. Mye tyder på at dette kan være en ny iPod.

Ifølge thinksecret.com har sikre kilder bekreftet at den neste iPod Video vil få en trykkfølsom skjerm på hele 3,5 tommer. Det betyr at det velkjente scrollehjulet vil integrerers i selve skjermen, og komme til syne straks denne berøres.

Selv om enheten naturligvis har utseendet med seg spanderer ikke Apple all verden av nye funksjoner. Det er for eksempel ikke noe som tyder på at nykommeren får muligheter for trådløs oppkoblig.

Think Secret - True video iPod to sport 3.5-inch display, touch-screen click wheel.

Skjønt kanskje kommer det mer. Sony Ericsson og Samsung kommer til å spise stadig mer av musikk-markdet med sine MP3-telefoner, noe som truer Apple. Sony Ericsson W950i utstyres med fire gigabyte internt Flash-minne, det samme gjelder Nokia N91, som har en liten harddisk på fire gigabyte, samt Samsung i300 (3 gigabyte harddisk). Flash-minne er imidlertid trolig fremtiden for mobiltelefoner, ikke minst på grunn av bedre hastighet og mindre fare for støtskader.

Samsung er Apples konkurrent på musikkspillere, men også underleverandør av minnebrikker. Samsung tror det kommer en ny iPod om kort tid og, ifølge direktør Richard Walsh hos Samsung, vil denne være knyttet til nettopp mobiltelefoni.

De foreløpige bildene finner du her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar