NRK klar med video-podcast

Sveriges Television lanserte nettopp en rekke populære tv-programmer for pod-tv. NRK har vært hemmelighetsfulle når det gjelder lanseringsdato, men er nå klare med et lignende tilbud.

NRKs Paul Arvid Jørgensen sier til digi.no at pod-tv allerede har vært klart i to uker, men at NRK velger å vente med lanseringen på grunn av OL.

Den kommende podcast-tjenesten vil være gratis.

I dag kan 80 prosent av Norges befolkning med tilgang til Internett i prinsippet utføre pod-tv, men en amerikansk undersøkelse fra i våres viste at bare 20 prosent av dem som abonnerte på podkast faktisk overførte dem til mobile enheter.

Markedet er fremdeles begrenset, ettersom det ifølge tall fra Elektronikkbransjen ble solgt 33.000 bærbare videoavspillere i løpet av fjoråret. Dessuten reduseresbrukeroplevelsen ved at man må laste ned en tilleggsprogramvare for å kunne abonnere og administrere podkastene.

- Apples iTunes er erfaringsvis den mest brukte progravaren til slikt, og med den eller WinAmp har man det man trenger enkelt. Men det finnes flere andre der ute. Først når brukerne opplever enkeltheten både i å abonnere og overføre podkastene, vil vi kunne forvente den popularitet som podkasttjenesten fortjener, framholder Jørgensen.

Jørgensen er nå spent på hvordan salget av video-spillere vil utvikle seg i forhold til pod-tv. NRK legger vekt på alle typer videospillere, alt fra Apples iPod til Sony Playstation og Creative.

digi.no - NRK står klar med gratis video-podcast.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar