De beste kameraene i 2005

I det minste ifølge organisasjonen DIWA Awards, som har evaluert alle vinnerne av DIWA gullmedaljer fra 2005 og valgt de beste av de beste som vinnere av årets Platinum Awards.

Nikon D50:
DIWA Platinum Award 2005 for "Beste digitale systemkamera"

Konkurransen i denne prestisjefylte kategorien har hardnet betraktelig til i løpet av 2005. Mange nye modeller, både i det øvre og nedre sjiktet av markedet har løftet kvalitetsnivået til nye høyder. Samtidig har prisene falt betydelig, slik at proff-lignende kameraer har nådd et langt bredere publikum. En viktig bidragsyter til denne utviklingen er Nikon D50, som beviste at profesjonell bildekvalitet også kan oppnås med en prisgunstig kameramodell.

På mange måter kan Nikon D50 måle seg med mange betydelig dyrere rivaler, takket være kompatibilteten til det samme Nikkor objektivutvalg som ethvert annet digitalt Nikon speilrefleks. 6 megapikslers bildeoppløsning, raske responser og stabile, pålitelige automatiske og manuelle kontroller har gjort Nikon D50 til et fornuftig valg for fotoentusiaster med et begrenset budsjett.

Les DIWA-testene av Nikon D50 her.

Panasonic LUMIX DMC-FZ30:
DIWA Platinum Award 2005 for "Beste avanserte digitalkamera"

I samarbeid med Leica, en av verdens mest anerkjente produsenter av kvalitetsoptikk, har Panasonic LUMIX digitalkameraer møtt konkurransen med troverdighet. FZ30 er et solid eksempel på det.

Kameraeksperter fra hele verden har lovprist kameraet for sitt kvalitetspregede og lyssterke 12x Leica DC Vario-Elmarit zoomobjektiv, samt et antall kvaliteter som vanligvis er assosiert med kjente tradisjonelle kameramerker. DIWA Platinum Award er det ultimate bevis på et brukervennlig utformet "mega-zoom"- kamera, høyverdig 8 MP bildekvalitet, pluss helautomatikk, halvautomatikk og manuelle kontroller.

FZ30 passer et stort spekter av brukere, fra den dedikerte naturelsker til den ambisiøse fotoentusiast. Sett i lys av hva dette relativt kompakte kameraet inneholder, har det en meget beskjeden prislapp.

Les DIWA-testene av Panasonic LUMIX DMC-FZ30 her.

Fujifilm FinePix F10 :
Platinum Award 2005 for "Beste digitale amatørkamera"
FinePix F10 mottar en DIWA Platinum Award for 2005 som den beste gullvinneren i klassen for digitale amatørkameraer. DIWA?s kameraeksperter har konkludert med at Fujifilm må ha hatt spesiell fokus på å imøtekomme brukernes ønsker og krav da de konstruerte F10. Ikke bare er det et elegant utformet kamera i en robust metallkropp, det er også komfortabelt lite, men har likevel et 3x zoomobjektiv og en stor 2,5" LCD-skjerm med øyeblikkelig lyskontroll. I motsetning til de fleste minikompakte kameraer har det også et opphøyd grep for økt trygghetsfølelse og komfort, samt en rekke brukervennlige og nyttige finesser.

Basisteknologien, som i første rekke er ansvarlig for F10s suksess, er en 6,3 MP Super CCD bildebrikke som leverer støyfrie bilder selv ved høy lysfølsomhet, en perfekt kombinasjon for skarpe, sløringsfrie bilder i mørke omgivelser og utvidet rekkevidde for den innebygde blitsen.

Alt i alt, et kamera som gir den beste valutaen for pengene, mener DIWAs eksperter.

Les DIWA-testene av Fujifilm FinePix F10 her.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar