Sony Cyber-shot DSC-S600

Sony Cyber-shot DSC-S600 er et rimelig kamera med en pris på 1.990 kroner. Kameraets fremste feature er blitzen som påstås å ha hele 11 meters rekkevidde (riktignok ved ISO 1000).

Pressemelding fra Sony Norge:

Med lanseringen av Sonys Cyber-shot S600 blir det nå enda lettere å ta bilder under vanskelige lysforhold. Kameraets teknologi motvirker bevegelser og ustø hånd, og blitsen lyser opp objekter på elleve meters avstand. Det er nesten tre ganger så langt som tidligere modeller. En ekstra bred vidvinkelobjektiv og kontroll av eksponeringen hører også med til fordelene som S600 tilbyr brukeren.
  • 6.0 effektive megapiksler sikrer detaljrikdom
  • Høy lysfølsomhet gir gode bilder i vanskelige lysforhold
  • Carl Zeiss vidvinkelobjektiv med 3 X optisk zoom sikrer dybde og nyanser
Sony lanserer nå et kamera som ventes å skape stor interesse i den brede delen av markedet for digitale kameraer. På tross av en meget gunstig pris er Cyber-shot S600 utstyrt med Sonys nyeste teknologiske løsninger. Optikken er av det anerkjente merket Carl Zeiss Vario-Tessar, og opptaksfunksjonene er meget gode. Verdt å nevne er blitsteknologien som ligger i forkant av utviklingen med en kapasitet til å lyse opp objekter på hele elleve meters avstand. Det er en forbedring på tre ganger tidligere kapasitet.

Cyber-shot S600 nytter seg av Sonys nyutviklede High Sensitivity-teknologi som gjør det mulig å ta bilder i svært dårlig lysforhold ? uten at bildene blir uklare. Teknologien er på mange måter bedre enn tradisjonell bildestabilisering. Dette gjelder eksempelvis ved bruk av kameraet ut av et bilvindu hvor motivet flytter seg raskt. High Sensitivity-teknologien kan brukes både med og uten blits. Hvis det er nok naturlig lys vil teknologien normalt sett være best uten bruk av blits fordi den naturlige belysningen skaper jevn lys noe som skaper knivskarpe bilder.

Normalt vil teknologier som High Sensitivity medføre mer støy i bildet, men ved anvendelse av Sonys nyutviklede Clear RAW NR blir signal og støy betraktlig redusert. Clear RAW NR bruker en spesiell algoritme som reduserer støy i farge og lys. Derfor kan kameraet ta bilder med lysfølsomhet helt opp til ISO 1000.

Den høye kvaliteten på bildene kan oppleves i forstørrelsene som viser kapasiteten som ligger i et kamera med 6.0 effektive megapiksler med opptak i Sony Super HAD CCD. Optikken er en Carl Zeiss Vario-Tessar med 3x optisk zoom som i kombinasjon med kameraets avanserte teknologi skaper meget gode bilder. Den innebygde optikken er i tillegg i stand til å ta bilder bilder med en vidvinkel på 31mm(**). Denne optikken er meget uvanlig for et kamera i en så sympatisk prisklasse. Vidvinkelen er en klar fordel når man skal ta bilder med dybde, perspektiv og nærvær. Av samme årsaker anvnder mange profesjonelle fotografer nesten utelukkende vidvinkel i sitt virke.

Vidvinkelen kommer også til sin rett når man vil gjøre opptak i kameraets 16:9 modus. Dette formatet muliggjør visning av bilder på egen TV i widescreen format. I tillegg til stillbilde-funksjonene kan man ta opp filmsnutter med lyd i MPEG VX Fine kvalitet som også gir svært godt resultat avspilt på en TV i full størrelse. Resultatene dine kan du også kose deg med på den innebygde 2 tommers skjermen på kameraets bakside. Batterilevetiden er ingen bekymring med S600 takket være Sonys STAMINA-teknologi. Med dette kameraet kan du ta 460 bilder før man igjen må lade det opp.

Til fotografering under vanskelige forhold tilbyr kameraet hele syv programmer til fotografering i motlys, i snørike omgivelser, på stranden samt ved fotografering med bruk av de innebygde High Sensitivity funksjonene. Cyber-shot S600 tilbyr også manuell kontroll av eksponeringen, en funksjon som normalt er forbehold kameraer i semiprofesjonell- og profesjonell klasse.

Veiledende priser: Cyber-shot S600: 1990 kr.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar