Panasonic Lumix LZ3 & LZ5

Panasonic lanserer to nye, rimelige modeller i LUMIX-serien. DMC-LZ5 med 6 megapiksel og DMC-LZ3 med 5 megapiksel.

Begge modellene får MEGA O.I.S. (optisk bildestabilisator) og 6x optisk zoomlinse (tilsvarende 37 mm til 222 mm på et 35 mm kamera). Kameraene benytter vanlige AA-batterier.

Sammenfatning av informasjon fra Panasonic:

MEGA O.I.S. er bildestabilisatorsystemet som sørger for at skjelving på hånden ikke fører til dårligere bildekvalitet. Panasonic er bransjens første selskap som har klart å implementere MEGA O.I.S. i et kompakt digitalkamera, og dette har blitt veldig godt mottatt av brukere over hele verden.

Sammenlignet med de tidligere modellene DMC-LZ2/LZ1, kommer LZ5 med et stort og lyst 2.5 tommers display (2,0 for LZ3), og både LZ5 og LZ3 har høyere AF-tid pga. et nytt 1-punkts høyhastighets AF-alternativ. LZ5 har også en AF-assistanselampe. Andre funksjoner som kan nevnes er scenemodus-alternativene som inkluderer et høysensitivmodus som gjør det mulig å ta bilder på maks. ISO 1600. Dette gjøres med den nye pikselblandingsavlesningsmetoden CCD, som registrerer klare motiver i VGA-størrelse selv om de er i bevegelse. I tillegg har den Extra Optical Zoom-funksjon, som gir en kraftigere zoom, med maks. 8.3x (7.5x for LZ3) på 3 megapiksel bildeopptak.

DMC-LZ5/LZ3 kommer med optisk 6x zoom som kan ta bilder av motiver som er så langt borte at de ikke kan fanges inn av 3x zoomen på vanlige kompaktkameraer. Selv zoom-funksjonen støttes av MEGA O.I.S., slik at alle brukere av kameraet kan ta skarpe bilder. Og med høysensitivitetsmodusen forblir bildene skarpe, selv om motivet er i bevegelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar