The Nordic Tone

OK, det har ikke noe med foto å gjøre, men norskutviklede høyttalere er ikke dagligdags kost. The Nordic Tone Model 1 er utviklet gjennom et treårig samarbeidsprosjekt mellom Adigo AS, Elart Metall AS og Dr. Mike Newman.

Høyttaleren fant også veien til forsiden av siste nummer av High Fidelity.

Til Forbruker.no sier industridesigner Sigmund Øvereng har målet vært å lage en høyttaler som kombinerer kompromissløs lydkvalitet og et formspråk som tar seg godt ut i et bomiljø.

Alt fra kabinettet i sandstøpt aluminium til høyttalerelementene, er utviklet og produsert i Norge. Eneste unntak er diskanten fra det danske firmaet Scanspeak.

Men smaker det så koster det. 125.000 kroner er prisen du må betale for å bli eier av et par Nordic Tone Model One. Vi befinner oss dermed trygt plantet i hi-end-klassen, hvor skarpskodde konkurrenter fra velrenommerte produsenter som B&O og B&W råder grunnen.

I løpet av året planlegger Audivation å lansere flere høyttalermodeller. - Model 1 er på mange måter et signaturprodukt som skal vise hva vi er i stand til, forteller Øyvind Overskeid, daglig leder i Audivation. Kommende modeller vil følgelig være basert på den samme teknologien, men med mer overkommelige prislapper.


The Nordic Tone | Model 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar