Fujifilm FinePix E900

FinePix E900 var verdens første kompaktkamera med 9 megapiksel oppløsning, og kan i tillegg tilby en mengde automatiske og manuelle funksjoner.

FinePix E900 bruker vanlige AA-type batterier, noe som også har den heldige bieffekten at grepet har fått en komfortabel størrelse. 4x optisk zoom, som dekker et område tilsvarende 32 til 128 mm, samt mulighet for 7,6x digital forstørrelse.

Veiledende priser er 4500 kroner, men kikk etter tilbud som ligger tusenlappen lavere.

Kameraet kan fokusere ned til 60 cm, eller til 7,5 cm dersom du setter det i makromodus. Som ekstrautstyr leveres både vidvinkel- og teleforsatser.

FinePix E900 benytter en 9 Mp Super CCD bildebrikke med lysfølsomheter fra ISO 64 til ISO 800. En liten bildebikke kombinert med høy lysfølsomhet vil vanligvis gi betydelige støyproblemer, men Fujifilms ingeniører ser ut til å ha løst disse problemene på en forbilledlig måte. Bildekvalitenen er i alle fall forbløffende bra.

Testen i digit.no konkluderer som følger:
FinePix E900 er et usedvanlig lekkert designet kompaktkamera. Det er brukervennlig med meget god ergonomi. Dessuten er det ekstremt raskt, før, under og etter opptak. Derimot er det temmelig tregt ved avspilling.

Min personlige mening er at E900 egentlig bare tre svakheter av betydning. Det ene at det leverer en del bildestøy ved ISO 800, at avspillingshastigheten er så lav og at den optiske søkeren er mindre brukervennluig enn nødvendig. Dette oppveies allikevel i stor grad av de mange gode finessene, egenskapene og ytelsene.

Jeg syns Fujifilm FinePix E900 er et av de mest attraktive kameraene i sin klasse. En fornuftig kombinasjon av små mål og høye ytelser til en hyggelig pris.


Digit.no :: Fujifilm FinePix E900.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar