Stor interesse for stiftelsen Se

Stiftelsen som skal arbeide med fotografi i samfunnet er nå etablert. Navnet er "Se", noe som skal tilkjennegi at det dreier seg om mer enn fotografer, fotografier og det å fotografere. Det skal nå arbeides for å finne finansiering til flere prosjekter som vil få betydning for fotografiet og dets sammenheng i samfunnet.

De 10 oppretterne gikk ut til fotomiljøet og sine nettverk for å skaffe grunnkapitalen på 100 000 kroner - resultatet ble 193 000.

- Vi er positivt overrasket over hvor fort og greit dette gikk, sier styreleder Knut Førsund. ? Når vi ser på bredden blant giverne, kan vi trygt si at vi har fått støtte fra store deler av det fotografiske miljøet i Norge. Denne store interessen har styrket stifterne i troen på at vi har rørt ved noe vesentlig i dette fagområdet.

- Det som blir viktig nå framover, forteller strateg og en av igangsetterne, Erling Okkenhaug, er å utvikle de nye arenaene som vil få betydning ikke bare for fotografiet som medium, men også for alle og enhver. Alle har fantasi og kan bruke denne. Våre evner til å forstå bilder kan utvikles uendelig.

I løpet av vinteren dras de første prosjektene i gang. Et stort enkeltprosjekt er på sikt å lage et fotografisk kraftsenter i Deichmanske bibliotek i Oslo.

Mer om stiftelsen og skisser til de første prosjektene finnes på www.stiftelsen-se.no

Pressemelding.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar