Canon Selphy CP510

Canon lanserte tre SELPHY fotoskrivere for en tid tilbake. Selphy P510 er en bærbar sublimeringsskirver som tilbyr fotoutskrift direkte fra kompatible digitale stillbildekameraer, digitale videokameraer, mobiltelefoner og PDA-er ), i 10x15 cm på ca. et minutt.

En av fordelene med skriveren er forutsigbare og relativt lave kostnader ettersom man får 36 utskrifter for en drøy hundrelapp.

Akam.no har testet Selphy CP510 og mener det er tydelig at Canon har tenkt ta man skal kunne ha med skriveren på tur. Den er liten og lett, og det eneste man trenger er tilgang på strøm. Strømforsyningen er internasjonal og håndterer fra 100V til 240V, men man kan også kjøpe en batteripakke til skriveren. Har du et kamera som støtter PictBridge så er den eneste kabelen du trenger innebygd i skriveren.

Canon Selphy CP510 gjør jobben den skal utmerket. Kvaliteten på bildene er meget god, og er på vanlige fotografi helt på høyde med hva man får i en fotobutikk. Det er kun på testbilder med absolutte kontraster man kan se spor av oppløsningen. Men slike bilder bruker man normalt ikke en fotoskriver til. Den er også litt følsom for støy, og små hvite flekker i bildene opptrer innimellom. Men dette er ikke et stort problem med mindre man er veldig kresen, og man kan alltids lage en ny utskrift om man ikke er fornøyd med den første. På skriverens hjemmesider lover Canon også 100 års levetid på utskriftene.

Tenker man økonomi og ønsker billigst mulig utskrifter, så lønner det seg ikke med en slik fotoskriver. Selv om skriveren ikke er dyr i drift, så er det allikevel billigere å bruke fotobutikken om man skal ha mange utskrifter. Man kan heller ikke gjøre utskrifter i stort format. Behovet denne skriveren dekker er for de som liker å gjøre ting hjemme, og bare ønsker en og en utskrift nå og da. Men kanskje først og fremst passer den for de som ønsker å ta med skriveren med på tur, og alltid ha mulighet til gi bort bilder eller sende et skikkelig postkort hjem. Canon Selphy CP510 kan anbefales til de som føler de trenger en slik skriver.


Akam.no - Test av Canon Selphy CP510.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar