- Preus Museum er en ruin

I 1994 solgte Leif Preus sin private samling av fototeknisk ustyr og historiske fotografier til staten. Men nå mener grunnleggeren av dagens Preus Museum, at det nasjonale fotomuseet er ødelagt.

- Mitt utgangspunkt var at vi skulle vise alle sider av fotografiet, også det fototekniske. Slik det er blitt i dag oppfatter jeg det bare som ett bildegalleri eller en kunsthall. Og det var ikke meningen, sier Leif Preus. I dagens fotoutstilling er det kun ti kameraer igjen i utstillingen. Store deler av samling er stuet bort på museet.

Preus mener dette er i strid med avtalen som ble skriver NRK.no - Vestfold.

Oppdatering 04.11.05:

Kulturdepartementet avviser kritikken så vel som grunnlaget for den. Nåværende direktør av Preus museum, Jonas Ekeberg kommenterer dette slik ovenfor Foto.no:

- Vi har mange besøkende som også er glade for at billedsamlingen nå vies større oppmerksomhet. Men jeg forstår naturligvis teknologientusiastene og kan røpe at vi allerede til neste år vil vise mer av den tekniske samlingen. Det er helt naturlig at et museum i endring vektlegger ulike deler av samlingen i ulike perioder. Vi ønsker å vise det tekniske objektet i sammenheng med det estetiske uttrykket. Vi ønsker å se kritisk på den teknologiske samlingen og formidle den på nye måter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar