Konica Minolta gir opp lommekamera

Konica Minolta sliter i konkurransen med de andre produsentene av digitale kompaktkamera. Nå legger selskapet ned hele satsning, og vil i stedet konsentrere seg om de dyrere og større digitale speilrefleks-kameraene.

Årsaken til de svake resultatene er økt svikt i salget, og lavere marginer både for digitale kameraer og laserskrivere. Dette innebærer oppsigelser av 10% av arbeidstokken, samt en gradvis nedtrapping i produksjonen av kompakte digitalkameraer og en tilsvarende økt satsning på speilreflekskamera. Denn satsingen er oppmuntret av den gode mottakelsen som Konica Minolta fikk for Dynax 5D-modellen.

Digitale speilreflekskamera seiler opp som det alle synes å satse på. I løpet av det tre første kvartalene i 2005 ble det i Norge solgt over 19 000 digitale speilreflekskameraer, og totalt sett økte salget av speilreflekskameraer med nesten 70 prosent.

Nå er det riktignok Canon og Nikon som deler den største delen av dette markedet, men de mindre produsentene som Pentax, Olympus og altså Konica Minolta er også aktive, og nye modeller kommer med jevne mellomrom.

En behøver imidlertid ikke være spåmann for å se at denne utviklingen nok også vil føre til prispress innen digitale speilreflekskamera. men det er om ikke annet godt nytt for oss kjøpere :-)

Konica Minolta Expects Annual Loss, Will Cut 10% of Workforce

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar