Fujifilm FinePix S9500 til gull


FinePix S9500 fremstår som et særdeles velutstyrt kamera, samtidig som det er prisgunstig og leverer en bildekvalitet i toppklasse.

Kameraets 10,7x zoom, tilsvarende 28-300 mm, høy lysstyrke og supermakro til 1 cm, i kombinasjon med en 9 Mp Super CCD HR bildebrikke, kvaliteter som kvalifiserer til en DIWA gullmedalje.

Oppdatering, 23.11.05:
Akam.no har testet Finepix 9500, og konkluderer slik:

Fujifilm FinePix S9500 er et virkelig bra kamera. Det virker solid, har god design og er behagelig å bruke. En annen sterk side er bildekvalitet. Fujifilms SuperCCD teknologi gir bilder med lite støy i forhold til konkurrentene, og bildekvaliteten er brukbar i hvert fall til ISO 400, kanskje også ved ISO 800. Bildene var også svært skarpe, og led ikke i noen særlig grad av andre optiske problemer. Hurtigheten var grei, men heller ikke mer. Oppstart og fokus var helt på høyde med konkurrerende kompaktkameraer, men langt bak speilrefleks. Bilde til bilde var ikke fullt så bra. Spesielt var bruk av RAW for langsom med omtrent et bilde hvert tiende sekund.

Det største negative punktet er manglende optisk bildestabilisator. Vi oppfatter hovedkonkurrenten til å være Panasonic FZ30. Takket være mindre bildestøy kan S9500 brukes på høyere ISO enn FZ30, men det virker merkelig å lansere en ultrazoommodell i dag uten stabilisering. Det som kunne vært S9500s store fortrinn er bare nok til å utjevne mangelen på stabilisator. Vi er selvfølgelig klar over at stabilisator er viktigst for motiver uten bevegelse, men ved 300mm trenger man all den hjelpen man kan få.

28-300mm er et godt zoomområde. Hvis man ikke er spesielt teleinteressert er det nyttigere med 28mm vidvinkel enn med mer tele. FZ30 og de fleste andre ultrazoomodellene starter på omtrent 35mm og går opp til 350, 380 eller 420mm. Samsung Pro 815 har jo begge deler, men det koster i bildekvalitet og mye ekstra vekt og volum. S9500 er med valg av zoomområde, høy bildekvalitet og bruk av AA batterier et veldig bra reisekamera.


Les hele testen hos Akam.no.

DIWA gullmedalje til Fujifilm FinePix S9500 megazoom-kamera

Fujifilm har etablert en suksessrik tradisjon i å utvikle digitale kameraer med lange zoomobjektiver. FinePix S9500 er deres nåværende flaggskip, utstyrt med en lysfølsom 9 Mp Super CCD HR bildesensor og en 10.7x vidvinkel-til-tele-zoom. Et bredt utvalg av opsjoner gjør FinePix S9500 like velegnet for den erfarne fotograf som nybegynneren og løser så godt som enhver fotografisk oppgave.

Bildekvalitet er fundamentalt avhengig av to vitale elementer i et digitalt kamera, bildesensoren og objektivet. Fujifilm har full kontroll over begge. Deres suksessrike utvikling av den unike Super CCD bildesensoren er en nøkkelkomponent i S9500, med imponerende 9 Mp oppløsning og et bredt lysfølsomhetsområde mellom ISO 80 og ISO 1600. Objektivet tilbyr dessuten unike egenskaper, med 10,7x zoomområde fra 28 mm vidvinkel til 300 mm supertele, høy lysstyrke f/2,8-f/4,9 og supermakro ned til 1 cm. Dette kraftige objektivet er likevel overraskende kompakt, nydelig integrert i et SLR-lignende kamerahus.

Optimal brukervennlighet er oppnådd ved hjelp av to konvensjonelle ringer for zoom og manuell fokus, assistert av forstørret bilde for presis kontroll. Den lyse og høyoppløste elektroniske søkeren med 235.000 punkter gir 100% søkerdekning, justerbar dioptri og full informasjonsvisning. Også den fleksible 1,8? store LCD-skjermen bidrar til brukervennligheten, spesielt nyttig med høyt og lavt kamerapunkt.

Kai Thon, DIWAs testsjef kommenterer: " FinePix S9500 en kompakt pakkeløsning som vil løse de fleste fotografiske utfordringer for nær sagt enhver fotograf, profesjonell som amatør. Det er også meget budsjettvennlig, tatt i betraktning hva man må betale for en separat 28-300 mm f/2,8-4,9 zoom med supermakro til 1 cm, for ikke å glemme den velrenommerte Super CCD HR bildebrikken med 9 Mp oppløsning og kameraets mange profesjonelle finesser. DIWA-eksperter fant at FinePix S9500 er en perfekt kombinasjon av viktige fotografiske elementer i et kompakt kamerahus til en meget gunstig pris."

For å imøtekomme kravene fra ambisiøse hobbyfotografer, er FinePix S9500 utstyrt med et omfattende utvalg av opsjoner for å tilpasse bildekvaliteten, slik som RAW og JPEG formater, helautomatisk og manuell kontroll over eksponering, hvitbalanse og blits, levende histogram, kreative fargeinnstillinger og justerbare parametere for bildebehandlingen, samt USB 2.0 High Speed grensesnitt. Den kraftige, oppvippbare blitsen løftes nesten 9 cm over objektivet for å minske risikoen for røde blitzøyne og har hele 5,6 m rekkevidde. Rask autofokus, selv i svak belysning, besørges av en genial AF-lampe som projiserer et konrastmønster for optimal presisjon.

Serieopptak er ivaretatt av Fujifilms smarte 4-bilders før/etter-opsjon med 1,9 b/s, supplert av VGA kvalitetsvideo med 30 b/s, lyd til stilbilder, hybrid autofokus med valgbare fokuspunkter, kontinuerlig AF, ruteinndeling for enklere komposisjon og en mengde andre nyttige funksjoner. Høyest rager imidlertid kameraets fundamentale punkter, som ergonomisk utforming, et fornuftig utvalg av kreative muligheter og høy bildekvalitet, elementer som samlet gir Fujifilm FinePix S9500 en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar