Vridbar ultrazoom fra Nikon

Nikon COOLPIX S4er et kompakt digitalkamera med 10x zoom og en dreiemekanisme som dekker alle vinkler ved at objektivet roterer. En funksjon som Nikon benyttet på flere av sine Coolpix kamera for en tid tilbake, men som de forlot i en periode.

Utdrag fra pressemeldingen:

COOLPIX er et stilfullt kamera for aktive personer, og har et høyt antall megapiksler, en stor LCD-skjerm samt zoom. Alt dette i et kamerahus med en dreiemekanisme som gir uavhengig bevegelse for objektiv og LCD-skjerm.

COOLPIX S4 har et 10x Zoom-Nikkor-objektiv som er mer allsidig enn alle andre i sin klasse. Med den fantastiske ytelsen på 38-380 mm (tilsvarer 35 mm) har du frihet til å ta alt fra nærbilder til arkitekturbilder og landskapsbilder. Objektivet er dreibart slik at bildene kan tas fra fantasifulle og spennende vinkler.

Siden det er dreibart, kan du fotografere fra hoften eller over hodet, og du kan komponere selvportretter i høy kvalitet. COOLPIX S4 har 6,0 effektive megapiksler og gir kvalitetsbilder som også beholder kvaliteten når de forstørres opp.

COOLPIX S4 har også et nytt komfortabelt håndgrep, slik at det sitter komfortabelt i hånden ved fotografering. Ved hjelp av den store, klare 2,5-tommers LCD-skjermen er det enkelt å komponere bilder og vise resultatet der du befinner deg. S4 er utformet for å være portabel. Det har en dybde på 37 mm og veier ikke mer enn 205 g.

COOLPIX S4 har mange innebygde funksjoner som du kan bruke til å forbedre kvaliteten på bildene. Ved hjelp av den geniale D-Lighting-funksjonen kan du "redde" bilder som er tatt med for lite blitslys eller for mye bakgrunnslys. Funksjonen er tilgjengelig i avspillingsmodus. Du trenger bare velge bildet, og så lager D-Lighting automatisk en kopi, men forbedrer detaljene og lyset der det er nødvendig.

I portrettmodus har COOLPIX S4 den praktiske ansiktsfokusfunksjonen, som kan oppdage et menneskelig ansikt i bildet. Når ansiktet er oppdaget, gis det skarp fokus. Dette gir gode portretter uansett hvor i bildet personen befinner seg.

Kameraet har også korrigering av rød øyerefleks. Det oppdager røde øyne som kan oppstå ved fotografering med blits og korrigerer dette, slik at du ikke trenger tenke på det når du bruker blits. COOLPIX S4 har også varsel om uskarphet. Det varsler deg hvis et bilde kan ha blitt dårlig på grunn av risting, og gir deg muligheten til å ta et nytt bilde mens du ennå har muligheten.

COOLPIX S4 kan drives av to AA-batterier. Disse er tilgjengelige overalt som alkaliske batterier eller litiumbatterier og gjør kameraet veldig reisevennlig. Du kan også velge blant fire filmmodi med opptil 15 bilder per sekund. Tre av disse modiene tar opp lyd, mens den fjerde er en tidsforsinkelsesfunksjon der du kan ta opp over lengre perioder.

16 motivprogrammer gir mange muligheter ved fotografering i mange forskjellige situasjoner. Du kan velge ikonet som best passer ønsket bilde og deretter la COOLPIX S4 velge de optimale innstillingene automatisk for best mulig resultat. Fire av disse motivprogrammene har en komposisjonsassistent, som hjelper deg med å oppnå bedre komposisjon. Det er også en modus for taleopptak, som er veldig nyttig i møter og forelesninger (og i mange andre situasjoner). Denne kan ta opp opptil fem timer med lyd ved bruk av et SD-kort på 256 MB.

Takket være kompatibiliteten med PictBridge er det også enkelt å skrive ut bilder med COOLPIX S4. Du kan simpelthen koble kameraet direkte til en kompatibel skriver for å skrive ut bilder uten en datamaskin. Kameraet har USB-tilkobling. Dette gjør det raskt og enkelt å overføre data til datamaskiner og andre enheter. I tillegg medfølger Nikons allsidige PictureProject-programvare, slik at du kan bruke mange forskjellige funksjoner til å redigere, organisere og dele bilder.

10x optisk zoom
COOLPIX S4 er utstyrt med et kraftig 10x Zoom-Nikkor-objektiv og gir mye større frihet i komposisjonen enn andre kameraer. Med en enestående ytelse på 38-380 mm (tilsvarer 35 mm) er det faktisk enkelt å fotografere mange flere forskjellige motiver. Du kan zoome inn og ta portretter, zoome lenger ut for fantastiske arkitekturbilder eller zoome helt ut for å fange skjønnheten i nydelige landskap.

Dynamisk dreiemekanisme
Objektivet på COOLPIX S4 er ikke bare kraftig, det er også montert på en dreiemekanisme som gjør at det kan beveges uavhengig av skjermen. På den måten kan du ta bilder fra mer fantasifulle vinkler. Du kan ta fra hoften eller fra over hodet, og du kan rette inn objektivet og LCD-skjermen i samme retning samtidig for å ta selvportretter med mer nøyaktig komposisjon.

Enkel å bære
COOLPIX S4 er enkel å ta med og bruke nesten overalt. Det er lite, lett, komfortabelt å holde i hånden og enkelt å bære. Det er også kompatibelt med AA-batterier. Disse er tilgjengelige overalt som alkaliske batterier eller litiumbatterier og gjør kameraet veldig reisevennlig.

Stor, klar 2,5-tommers LCD-skjerm

COOLPIX S4 er også utstyrt med en stor, klar LCD-skjerm, som gjør det enkelt å komponere bilder og spille av resultatet umiddelbart. På grunn av størrelsen blir menynavigeringen enklere også.

Muligheten til å forbedre bildene i kameraet
Kameraet er utstyrt med et utvalg unike Nikon-funksjoner, slik at det er enkelt å forbedre bildene i kameraet. Ved hjelp av D-Lighting-funksjonen kan du forbedre bilder som er tatt med for lite blitslys eller for mye bakgrunnslys. Funksjonen lager automatisk en kopi og forbedrer detaljene og lyset der det er nødvendig. Den smarte ansiktsfokusen oppdager ansikter i bildet og gir automatisk skarp fokus uansett hvor personen befinner seg i bildet. Funksjonen er tilgjengelig i portrettmodus. COOLPIX S4 har også korrigering av rød øyerefleks. Denne funksjonen er veldig nyttig når du tar portrettbilder om kvelden. Den korrigerer den plagsomme røde øyerefleksen som av og til forårsakes av blitsen.

Nikon COOLPIX S4 ? andre funksjoner
  • Små dimensjoner 111,5 x 68,5 x 37 mm (B x H x D)
  • Lett ? omtrent 205 g (uten batteri og minnekort)
  • BSS (Best Shot Selector) identifiserer og lagrer automatisk det beste bildet fra ti etterfølgende bilder
  • AE-BSS velger den beste relative eksponeringen fra en serie bilder
  • Med makromodus kan du ta bilder så nært som 4 cm fra motivet
  • Med ca. 13,5 MB internminne får du tatt bildet selv om du ikke har et SD-minnekort
  • Tidssonefunksjonen gjør at du kan stille kameraets klokke inn på lokal tid, uansett hvor du er i verden.
  • 4x digital zoom bringer deg enda nærmere
  • Enkel ansiktsfokus og kontinuerlig ansiktsfokus kan velges i filmmodus
  • Velg mellom innstillinger for hvitbalanse: Automatisk med TTL-styring, 5 manuelle innstillinger (dagslys, glødelampe, fluorescerende, overskyet og blits) og forvalgt
  • Avspillingsalternativer: Enkeltbilde, miniatyr med fire og ni segmenter, bildepresentasjon
  • Innebygd blits: innstillinger for automatisk, reduksjon av rød øyerefleks med forhåndsblink (innebygd korrigering av rød øyerefleks), blits hver gang, utkoblet blits og synkronisering på lang lukkertid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar