Sony Cybershot DSC H1

Akam.no har testet Sony Cybershot DSC-H1 og konkluderer med at kameraet har en bildekvalitet over gjennomsnittet hva angår oppløsning og støy, mens kromatisk aberrasjon og fortegning trekker noe ned.

12x optisk zoom med en effektiv bildestabilisator trekker godt opp i den samlede bedømmelsen av Sony H1. Rask autofokus, også ved tele er også svært positivt. Blitsen bruker lang tid på å lade opp, men det skyldes at den er meget kraftig, og derfor gir god dekningsgrad.

Totalt sett er Sony Cybershot DSC H1 et meget responsivt kamera, og vil derfor være egnet til fotografering av for eksempel dyr og barn.

Et lite utdrag fra konklusjonen:

På et sentralt punkt som autofokushastighet er Sony H1 overlegen Canon S2 IS. Det samme gjelder antall bilder på 10 sekunder uten blits. Til gjengjeld er Canon S2 IS litt bedre på oppstartstid og antall bilder på 10 sekunder med blits. Men allikevel vil Sony H1 være det beste valget av de to kameraene hvis man har ambisjoner om action-fotografering på grunn av den raskere autofokusen.

Hva angår funksjonalitet, har ingen av de to kameraene vesentlige mangler. Noen vil kanskje savne RAW-format, men prisklassen tatt i betraktning, kan man ikke forvente RAW-format på kameraer som disse.

Alt i alt kan vi anbefale dette kameraet. Hvis jeg skulle ut og kjøpe kamera i dag, som supplement til mitt speilreflekskamera, kunne valget lett falle på Sony Cybershot DSC H1. Men det betyr ikke det samme som at det er det beste valget for alle andre. Det er alltid nødvendig, før man kjøper et kamera, å foreta en nøye vurdering av egne behov i forhold til et gitt kameras sterke og svake sider.


I tillegg til Canon Powershot S2 IS, kan det være lurt å ta en kikk på Konica Minolta Z5 og Panasonic FZ20, som også har innebygd bildestabilisator. Dessuten kommer det mye knask i ultrazoomklassen i løpet av de kommende månedene.

Les hele testen av Sony Cybershot DSC H1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar