Pentax vinner sølv for *istDS

Konklusjonen fra DIWAs testeksperter var at kameraet varmt kan anbefales, ikke bare til trofaste Pentax-eiere, men også førstegangskjøpere av digitalt systemkamera som søker god valuta for pengene. Det kompakte kamerahuset med utpreget Pentax design og ergonomi bør gjøre overgangen enkel og problemfri.

Med 6,1 megapiksel oppløsning, 11 fokuspunkter i en lys pentaprisme søker, 16-felts lysmåling, ISO-verdier opp til 3200, 2" LCD-skjerm og USB 2.0 High-Speed grensesnitt er egenskaper som overgår mange av dets rivaler.

Utdrag fra pressemelding fra DIWA Awards:

DIWA (Digital Imaging Websites Association), en verdensomspennende organisasjon av samarbeidende nettsteder innen digital bildeteknologi, kunngjør i dag at Pentax har mottatt deres første DIWA Award for et digitalt systemkamera. Modellen *istDS er hedret med en sølvmedalje for fremragende testresultater.

Pentax har en lang og ærerik historie som kamerafabrikant, til tider den mest suksessrike av alle produsenter av speilreflekskameraer. Takket være denne arven, har *istDS fått et meget kompakt kamerahus med førsteklasses betjeningskomfort, en utmerket SLR pentaprismesøker, presis lysmåling og eksponering, samt et bredt utvalg av høykvalitets Pentax objektiver. Pentax *istDS har passert den rigorøde DIWA testprosedyren med utmerkede resultater, der også mange av kameraets digitale kvaliteter ble lovprist av DIWAs eksperter.

Kai Thon, DIWAs testsjef sier: ?Til tross for deres sene ankomst på arenaen for digitale speilreflekser, er det en glede å se at Pentax kommer godt forberedt. *istDS er en vellykket videreutvikling av den originale *istD, med de fleste egenskaper intakt og til en meget konkurransedyktig pris. Optisk ytelse, ergonomisk betjening, kompakt utførelse og et genialt eksponeringssystem er etablerte styrker for Pentax, behendig integrert også i *istDS. En bonus for potensielle kjøpere er den svært hyggelige prisen?.

*istDS vil ikke bare være attraktiv overfor tidligere Pentax-brukere, men også overfor nykommere til den spennende verden av digitale speilreflekser. Mange av kameraets finesser er unike i design og ytelse, betydelig bedre enn mange av de mer populære konkurrentene. Kamerahuset har førsteklasses betjeningskomfort med en lys og brukervennlig prismesøker, den detaljrike 2? LCD-skjermen med 210.000 bildepunkter forenkler etterkontroll og menystyring, mens et 11-punkts autofokus-system sikrer rask og presis fokus med innspeilet søkervisning og mulighet for manuelt punktvalg. Høy bildekvalitet blir levert av anerkjent Pentax kvalitetsoptikk og en høyfølsom CCD med 6,1 millioner bildepunkter, med mulighet for lagring i RAW format og lagring på små, pålitelige SD minnekort. *istDS kan ta åtte seriebilder med en hastighet av 2,8 bilder i sekundet.

Basert på sluttresultatene fra DIWA-eksperter i Europa og USA, ble gjennomsnittskarakteren svært høy og resultarete i en DIWA sølvmedalje for høy ytelse, komfortabel betjening og fremragense bildekvalitet, alt til en fornuftig pris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar