DIWA gullmedalje til Nikon D50

Gitt et svært godt forhold mellom pris og ytelse er Nikon D50 et av de mest interessante digitale speilreflekser. Fremragende bildekvalitet kombinert med en oppsiktsvekkende gunstig pris medfører at DIWAs testpanel mener Nikon D50 fortjener gullmedalje,

Utdrag fra pressemelding fra DIWA Awards:

Nikon D50 har blitt en av de ledende kameramodellene i det raskt voksende markedet for digitale speilreflekser gjennom å tilby et rikt utvalg av funksjoner og høye ytelser til en svært gunstig pris. D50 er umiskjennelig bygd på det etablerte og lovprisete Nikon design, men er mindre og lettere, dog fullt kompatibelt med den samme serien av kvalitetsoptikk som er hovedansvarlig for Nikons suksess blant profesjonelle fotografer.

Nikon er en viktig bidragsyter til den enorme økningen i popularitet og salg som for øyeblikket driver markedet for digitale speilreflekser (D-SLR). Den mest populære modellen er Nikon D50, takket være en perfekt balanse mellom ytelse og pris. Praktisk talt alle vitale funksjoner som finnes i langt dyrere modeller, er også installert i D50, noe som gjør kameraet i stand til å ta samme kvalitetsbilder med 6,1 megapiksel oppløsning. DIWA-ekseperter fra Europa og USA opplevde D50 som gledelig robust bygd, pluss at det leverte bilder av profesjonell kvalitet, til tross for sin status som et amatørkamera.

DIWAs kameraeksperter konkluderte enstemmig: ?Den seneste utviklingen i lavpris-segmentet av D-SLR-kameraer er en gave til alle ambisiøse fotografer som tar fotohobbyen på alvor. Nikon D50 er blant de mest framgangsrike i så henseende. Den populære pakkeløsningen er innen rekkevidde for mange prisbevisste fotoamatører, men byr likevel på ytelser som inntil nylig var forbeholdt profesjonelle og økonomisk velstående entusiaster?.

Til tross for sitt tiltenkte publikum, tilbyr Nikon D50 høyverdige finesser som RAW format og RAW+JPEG kvalitet, tre valg av RGB fargerom, tilnærmet ubegrenset seriefotografering med 2,5 b/s, velrenommert 3D Color Matrix presisjonslysmåling, automatiske bildealternativer for eksponering, blits og hvitbalanse, i-TTL blitskontroll og et fleksibelt 5-punkts AF system med assistanse av en AF-lampe.

Inngående og nådeløs testing, utført av individuelle eksemplarer av Nikon D50, beviste at de gode spesifikasjonene og kamraets virkelige ytelse ga perfekt harmoni. Vurderingen av bildekvaliteten ga som resultat at bildene knapt kunne skilles fra langt dyrere kameraer, samtidig som D50 oppnådde enda høyere poengsum for brukervennlighet og betjening. Summen av alle DIWA-testene beviste at Nikon D50 utvilsomt var verdig en DIWA Gold Award.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar