Canon XL H1

Til drøyt 80.000 kroner er ikke Canon XL H1 et kamera for hvermansen, men så leverer det til gjengjeld opptak i HDV-kvalitet (High Definition Video). Du får 3 1/3" CCD-brikker med 1,67 Mp oppløsning, DIGIC DV II prosessor, utskiftbart 20x (5,4-108 mm) zoomobjektiv og en stor elektronisk søker.

Kameraet kan benyttes for å ta stillbilder med 1920x1080 punkter, noe som bør kunne holde i et nødstilfelle eller som dokumentasjon. Bildene lagres på et eget minekort.

Pressemelding fra Canon Norge AS:

Canon lanserer HD videokamera XL H1 med profesjonell allsidighet

Oslo, 14. september 2005. Canon, ledende aktør innen foto- og bildeteknologi, lanserer i dag sitt nye HD videokamera XL H1 ? den nye generasjon XL videokamera!

Canons nye flaggskip i serien av digitale videokameraer, XL H1, lager opptak med HDV-kvalitet i 1080/50i på miniDV-kassetter (MPEG-2 ved 25Mbps), med Canons nye DIGIC DV II-motor for HD-behandling. Med progressivt opptaksprogram (25f), kan dette 1/3? 1,67 megapikslers 3CCD XL H1-kameraet skryte av HDV-klassens høyeste oppløsning. Videokameraets inn- og utkontakter omfatter en integrert HD-SDI-utkontakt (via BNC-kontakten), tidskode inn/ut, Gen lock-kontakt og støtte for XLR lydnivå-kontakt.

?Den originale XL, lansert i 1997, representerte en ny generasjon med rimelige filmkameraer. Den nye XL H1 har beholdt alle fordelene ved XL-arven og tilført en ny allsidighet med HD-produksjon. Vi føler oss trygge på at dette kameraet vil bli neste generasjons klassiker,? sier Tom Larsen, produktgruppesjef i Canon Consumer Imaging, Norge.

Med sitt profesjonelle design gir XL H1 også mulighet for eksisterende XL-brukere som jobber med miniDV til å oppgradere til HD-produksjon uten at arbeidet blir forstyrret. Den nye modellen i X-familien av XL2- og XM2-videokameraer vil sannsynligvis bli førstevalget for mange produksjonshus, studioer og lavbudsjett-filmprodusenter som ivrer etter å gå over til HD-produksjon. En rekke programinnstillinger gir omfattende videomuligheter med 25f og 50i.

Nytt objektiv med High Definition-kvalitet
XL H1 er et resultat av Canons eksisterende ekspertise i fjernsynslinsemarkedet, med et nytt Fluoritt 20x optisk zoom HD VIDEO-objektiv. Objektivet er spesialutviklet av Canons ingeniører og leverer den høye kvaliteten som kreves for å oppnå High Definition-bilder.

XL 5,4-108mm ?L?-objektivet har et avansert prisme med variabel vinkel og optisk bildestabilisering (VAP OIS), og leverer enestående, naturtro videobilder. Takket være kompatibilitet med Canons XL utskiftbare linsefatningssystem og med et nytt multibelegg (SR-belegg) er skyggeproblemet nærmest eliminert og kromatiske avvik dramatisk redusert. Sammen med en integrert Focus Assist-funksjon (forstørrelse, peaking), gir linsen mulighet for et bredt spekter med brennvidder og har funksjonsknapper på selve hylsen. Kameraet har en sirkulær blender som gir vakre, uskarpe bakgrunnseffekter, og en ny elektronisk fokusringmekanisme som er finstilt for de helt sensitive justeringene. Objektivet har to valgbare nøytral tetthets-filtre (1/6 og 1/32) og forhåndsinnstillinger med minne-backup. Kameraet husker fokus og zoompunkter for ulike objektiver, selv om de har blitt koblet fra, og dermed sikres varierbare hastigheter med sylskarp presisjon.

Det nye XL-objektivet gir brukeren avstandsdata på det store displayet, en 2,4? elektronisk søker (EVF) og har mekanisk lukker for 1920 x 1080 stillbildefotografering (bildene lagres på SD/MMC-kort). Med DIGIC DV II gir to behandlingsbaner mulighet for simultant opptak av still- og videobilder ? et ideelt verktøy, for eksempel for dreiebokarbeid.

Profesjonell allsidighet i studio
XL H1 er ideelt i forhold til de fleste globale (1080i) HD-overføringsstandarder, og er meget kostnadseffektivt for TV-studioer, produksjonsselskaper, lavbudsjett-filmprodusenter og andre som arbeider med videoproduksjon og som ønsker å gå over til High Definition-produksjon. Med en innebygd HD-SDI-funksjonalitet, gir XL H1 en profesjonell tilkoblingsstandard og mange produksjonsmuligheter. XL H1 kan integreres i et profesjonelt studiomiljø: Med Gen lock-støtte kan kameraet brukes som del av et multikamera-opptak.

Digitale filmfunksjoner for filmprodusenter
Med økte digitale filmfunksjoner, inkludert nye Gamma- og fargematriseinnstillinger (Cine2), leverer XL H1 en bildekvalitet som er velegnet for filmoverføring. XL H1 har valgbar filmoppløsning og lager 25f videoopptak.

Avansert bildekontroll og lydlås
XL H1 har utvidede og presise bildekontrollfunksjoner. Det har to støyreduksjonsfiltre (NR1 og NR2), fargematrise, hvitbalanse fargetemperatur og skarphetskontroller, i tillegg til Auto Knee. Full manuell kontroll over en omfattende serie med innstillinger og opptaksvariabler er tilgjengelig: egendefinerte forhåndsinnstillinger kan lagres på SD/MMC-kortet. Med lydlås oppnås profesjonell synkronisering mellom lyd og bilder.

Egendefinert 60i/30f/24f video (tilleggsutstyr)
XL H1 kan tilpasses både 50i/60i og PAL/NTSC-opptak. Denne ekstra oppgraderingen må utføres av et godkjent Canon servicesenter.

Ny ?CONSOLE? programvare for bildekontroll og ?lagring (ekstrautstyr)
Canons nye CONSOLE programvare (tilleggsutstyr) for PC gir mulighet for fjernkontroll av XL H1. CONSOLE gir kontroll over bildene med egendefinerte forhåndsinnstillinger, wave og vector monitor og Focus Assist-funksjoner. Det gir også mulighet for fjernstyring av kamera, inkludert justering av zoom, fokusering, hvitbalanse, iris og lukkerhastigheter. CONSOLE styrer opptak og avspilling av HDV-data og DV-data2. Denne programvaren er tilgjengelig for nedlasting.

XL H1 sentrale funksjoner
? Støtte for HDV og DV, med SD og HD live utdata via HD-SDI/SD-SDI
? 1/3? 1,67 megapikslers 3CCDs leverer klassens høyeste oppløsning
? Stort utvalg tilkoblingsmuligheter, inkludert HD-SDI-ut, tidskode inn/ut, Gen lock inn og XLR lydlinje-inn som er velegnet for mange profesjonelle brukere
? Ny 20x fluoritt optisk zoom HD VIDEO-objektiv med XL utskiftbar linsefatning
? Fokushjelp (forstørrelse, peaking)
? Full manuell kontroll over mange innstillinger og opptaksvariabler, med egendefinerte innstillinger lagret på SD/MMC-kort
? Prisme med variabel vinkel og optisk bildestabilisering (VAP OIS)
? Firekanals lydopptak og lydlås: kun låsemodus DV

XL H1 er kun tilgjengelig hos utvalgte forhandlere.

XL H1 antas å være i salg i desember og anbefalt utsalgspris inklusive mva er NOK 82.999,-.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar