Arkitektur på moten

Motefotografene Camilla Isene (30) og Knut Bry (58) har hatt fokus på det perfekte gjennom sine suksessrike karrierer. Nå er de aktuelle med utstillingen «Mørkerom», som åpner i dag.

I galleriet ROM for kunst og arkitektur i Maridalsveien i Oslo tolker ni ledende nordiske fotografer arkitektur og rom på sine helt egne måter.

Mer om ROM:
Behovet for en utstillingsplass som fokuserer på grenselandet mellom arkitektur og billedkunst har alltid vært til stede i Norge. En stor byggevirksomhet med pågående monumentale prosjekter og en omfattende nytenkning på Nasjonalmuseet har åpnet for at ?ere deltar i den offentlige diskusjonen. Flere har blitt mer bevisst sitt kulturelle ståsted og debattene er blitt rikere og mer nyanserte. Dette gir oss den perfekte timingen: ROM for kunst og arkitektur kunne ikke gjenoppstått i ny drakt på et bedre tidspunkt. En egen energi oppstår når kunst og arkitektur møtes. Når denne grenseoverskridelsen får sitt eget rom blir den endelig satt på Oslo-kartet. ROM er rett i sin tid!

ROM for kunst og arkitektur er en sammenslåing av Galleri ROM og Institutt for Romkunst blandet med foredrags- og seminarvirksomhet - dynamisk utstillingsaktivitet. Men mens tendensen i kultur-Norge er store sammenslåinger, er dette en liten sammenslåing. I nye ROM går alt det beste av to institusjoner sammen i en høyere enhet. Det skal være kort vei fra idé til gjennomføring. Og på den måten ønsker vi å bli et motvekt mot det overetablerte og topptunge på den norske kulturscenen. ROM skal føre en kulturell laboratorievirksomhet, en undersøkende utstillingsform hvor vi skal operere med et utvidet kulturbegrep: De? nisjoner, faggrenser og form skal ikke være en begrensning for vår virksomhet, det er innhold og evnen til å skape en offentlig samtale som betyr noe for oss. Det andre viktige målet for ROM blir at vi skal knytte oss til et større nasjonalt og internasjonalt nettverk for dermed å kunne samarbeide om impulser, erfaringer og prosjekter.


Les mer om Arkitektur på moten i VG.no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar