Nye skrivere fra Canon

Canon oppgraderer stoer deler av sin serie av Pixma-skrivere. Her er det mye nytt, blant annet nytt blekk, høyere hastighet od enklere direkteutskrift, samt forbedret levetid på utskriftene.

Mest interessante er Pixma iP6210D, iP6220D og iP6600D. Canon kaller da også dette for "fotosenterserien".

Utdrag fra Canons pressemelding:

Canons nye PIXMA-fotosentre med direkteutskrift

Canon lanserer i dag tre nye raske fotoskrivere i PIXMA-serien: PIXMA iP6210D, PIXMA iP6220D og PIXMA iP6600D. Disse stilige skriverne har alle avansert FINE-skrivehode (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering).

Alle skriverne har en rekke innebyde funksjoner for fotoforbedring og kan skrive ut fra en rekke kilder, som vanlige minnekort1, PictBridge-kompatible digitalkameraer eller mobiltelefoner, ved hjelp av en innebygd IrDA-port eller en Bluetooth-adapter som tilleggsutstyr (kun iP6220D og iP6600D).

De tre personlige fotosentrene har:

  • Rask direkteutskrift: Det tar ca. 46 sekunder å skrive ut et kantløst bilde på 10 x 15 cm på iP6600D eller ca. 60 sekunder på iP6220D og iP6210D.
  • 6-blekks fotokvalitet: Opptil 96002 x 2400 dpi, 1 pikoliters3 mikrodyser og FINE-skrivehode på iP6600D, og opptil 48004 x 1200 dpi, 2 pikoliters3 mikrodyser og FINE-kassetter på iP6220D og iP6210D.
  • LCD-skjerm for utskrift uten PC: Fargeskjerm med intuitivt brukergrensesnitt på 6,3 cm på iP6220D eller 8,9 cm på iP6600D, eller en tolinjers svart-hvitt-skjerm som rommer 20 tegn (iP6210D).
  • Varige utskrifter med det nye ChromaLife100-systemet.

iP6600D har i tillegg Canons nye Single Ink-system med innebygde LED-indikatorer på blekkassettene, to papirmagasiner, innebygd tosidig-enhet og utskrift direkte på DVD/CD.

"De nye fotosentrene i PIXMA-serien bekrefter Canons intensjon om å være en drivkraft i markedet for direkte fotoutskrift, et marked som utvikler seg raskt", sier Mogens Jensen, leder av Canon Consumer Imaging, Europa. "Utskriftskvaliteten, tilkoblingsmulighetene og hastigheten disse skriverne tilbyr, vil sikre PIXMA-merkets suksess."

Avansert direkteutskriftsteknologi
Direkte utskrift støttes av en rekke innebygde funksjoner for bildeforbedring, slik at det er mulig å forbedre bildene uten å ty til PC-en. Funksjonen for fjerning av røde øyne finner, og korrigerer, automatisk røde øyne som skyldes reflekser fra blitsen, mens ansiktsfremhevingsfunksjonen gjør ansikter som er i skyggen, lysere. Uskrifter av bilder med lav oppløsning, for eksempel bilder tatt med kameratelefoner, forbedres ved hjelp av en bildeforbedringsfunksjon som korrigerer ujevne kanter og reduserer støyen i JPEG-bilder.

Trådløse utskrifter fra Bluetooth-kompatible kameratelefoner er tilgjengelig med den nye superkompakte BU-20 Bluetooth-adapteren (tilleggsutstyr), som settes inn i PictBridge-porten på skriveren.

FINE for hastighet og kvalitet
Canons patenterte FINE-halvlederteknologi gir ekstraordinær utskriftshastighet. Teknologien benytter eksepsjonelt lange skrivehoder med et imponerende antall dyser og svært høy dysetetthet. Dysene plasserer mer blekk på siden mye raskere enn ved tradisjonell blekkskriverteknologi, og det gir raske kantløse utskrifter opptil A4-format.

Med FINE får du også fotokvalitet uten kornethet fordi mikrodysene støter ut millioner av mikroskopiske blekkdråper med ekstrem jevnhet og presisjon per sekund.

De 6 blekkassettene som brukes i disse tre fotosentrenee, bidrar også til den profesjonelle utskriftskvaliteten ved å gi høy optisk tetthet og et omfattende fargespekter.

Kvalitet som varer
Skriverne har støtte for Canons nye ChromaLife100 som beskytter mot falming. ChromaLife100 består av originalt Canon-blekk som gir eksepsjonelt stort fargespekter, og fotopapir som er utviklet spesielt for FINE-skrivehodene. Denne teknologiske "trekanten" med dysedesign, blekk og medier gir utskrifter som kan måle seg med kvaliteten og holdbarheten til tradisjonelle sølvhalidbilder. Bildene er beskyttet mot falming i 100 år ved oppbevaring i album, i 30 år ved innramming og i 10 år ved lufteksponering5.

De nye PIXMA-fotosentrene bygger videre på PIXMA-tradisjonen med sofistikert design, og har en design og finish som passer inn i de fleste hjem. Betjeningspanelet og LCD-skjermen er plassert foran på skriverne for større brukervennlighet.

Stor LCD-fargeskjerm (8,9 cm på iP6600D / 6, 3 cm på iP6220) kan brukes til å forhåndsvise bilder og sideoppsett lage dekor for direkte utskrift på DVD/CD-plater forhåndsvise bildetilpasning og beskjæring

iP6600D leveres med Canons avanserte papirhåndteringssystem; to papirmagasiner ? slik at du for eksempel kan legge vanlig papir i det ene og fotopapir i det andre ? samt automatisk tosidig utskrift og innebygd utskrift på DVD/CD.

Elegant og kompakt
De nye FINE-kassettene (iP6210D/iP6220D) er betraktelig lavere enn forrige generasjons kassetter, og muliggjør den nye lavprofildesignen.

Effektiv blekkutnyttelse
Med iP6600Ds separate blekkassetter trenger du kun bytte de blekkassettene som går tomme.

Kassettene har LED-indikatorer som bare lyser når kassettene er riktig installert. Du kan overvåke blekknivået når du bruker skriveren uten PC. Når LED-indikatoren blinker sakte, betyr det at blekkassetten snart er tomt for blekk, og når den blinker raskt, er blekkassetten tom.

Matchende media
Canons overlegne posisjon innen skriverteknologien kommer tydelig til uttrykk når du bruker Canons originale fotopapir og blekk. Det omfattende utvalget av Canon-medier ? inkludert det nye, rimelige Glossy Photo Paper Everyday Use (GP-501) ? er utviklet spesielt for Canons FINE-blekkskriverteknologi. Fotopapirene og -mediene leveres i en rekke størrelser (fra visittkort til A4), formater (inkludert miniklistremerker) og overflatekvaliteter (fra matt til halvblank til superblank). Det finnes også dobbeltsidig fotopapir (PP-101D 13 x 18 cm og PP-101D A4-format) og flaggskipet inne fotopapir ? Photo Paper Pro (PR-101) ? for profesjonelle, holdbare fotoutskrifter av ypperste kvalitet.
Se større bilder av iP6210D i produktguiden

Avansert programvare for personlig fotolaboratorium
I tillegg til å fungere direkte med inndataenheter som digitale kameraer, minnekort og kameratelefoner, fungerer alle skriverne sømløst med PC og Macintosh-maskiner. Det følger med en omfattende fotoprogramvarepakke som inkluderer Easy-PhotoPrint for brukervennlig fotoutskrift, Easy-WebPrint, PhotoRecord for oppretting av album, CD-LabelPrint og Easy-Print Toolbox som samler alle programmene i én enkelt menylinje.

Skriverne er kompatible med Windows 98/Me/2000/XP og Mac OS X v10.2.1 eller senere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar