Kodak Easyshare Z7590

Kodak Easyshare Z7590 er langt fra det beste ultrazoomkameraet på markedet, men en test foretatt av Akam.no konkluderer med at kameraet likevel har så mange sterke sider at man ikke bør overse det.

Til cirka 3200 kroner må Kodak Easyshare Z7590 sies å gi ganske mye kamera for pengene. Skjønt, for 900 kroner ekstra får du enten Canon Powershot S2 IS eller Sony Cybershot DSC-H1 ? begge med bildestabilisator og 12x optisk zoom ? og så er de en del raskere.

På plussiden finner vi en generelt god bildekvalitet med lite støy til og med ISO 200. Fargegjengivelsen ligger på den varme siden av det korrekte, noe som gir bilder som egner seg godt til å skrive ut direkte fra kameraet. På den negative siden, når vi snakker om bildekvalitet, hang vi oss særlig opp i et objektiv med over gjennomsnittlig kromatisk aberrasjon. Det var meget tydelig, og det var ikke bare begrenset til ett eller to bilder. Objektivet lider også av tydelig fortegning og kantuskarphet.

Det egentlige problemet ved dette kameraet er ikke bildekvaliteten, men snarere hastigheten ? eller mangelen på hastighet ? på autofokusen. Med over ett sekunds forsinkelse, fra man trykker ned utløseren til bildet er tatt, er den så langsom at action-fotografering og bilder av dyreliv er utelukket, med mindre det er snakk om dyr som beveger seg svært langsomt. Det er en skam, da ultrazoomkameraer ellers er svært velegnede for slike oppgaver. Men det forutsetter rask autofokus. En oppstartstid på over 4 sekunder er også med på å ødelegge muligheten til å fange et plutselig oppstått motiv.
br>Av funksjonalitet savnet vi kun manuell fokus og manuell måling av hvitbalanse. Det siste var spesielt et stort savn. Det gjør det vanskeligere å oppnå en korrekt fargegjengivelse under vanskelige lysforhold.


Les hele Akam.nos test av Kodak Easyshare Z7590.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar