Fuji Finepix F10

Fuji har lenge staset på sine egnutviklede SuperCCD brikker i kombinasjon med god interpolering i kameraene. Nå kommer en ny generasjon av disse brikkene hvor Fuji lover høy bildekvalitet, også ved høye ISO-verider. Interpoleringen er dessuten forlatt slik at kameraene nå leverer bildefiler som er i samsvar med antallet piksler i sensoren.

Først ut er FinePix F10, et relativt stort minikamera bygd i aluminium, med et godt grep og velplassert og funksjonell betjening. Kameraet kommer uten optisk søker, men den ulempen oppveies et stykke på vei av en 2,5" LCD-skjerm. Objektivet er en ordinær 3x zoom, tilsv. 36-108 mm f/2,8-5,0.

Akam.no konkluderer med at F10 kunne, på grunn av hurtighet og gode bilder på høy ISO, blitt en bra modell også for fotoentusiasten som ønsker et kamera som kan være med overalt. Dessverre mangler det en del funksjoner for den litt mer avanserte brukeren. F. eks alternativ til ren programautomatikk. Histogram hadde også vært veldig nyttig for å vurdere eksponeringen. For den som ønsker et virkelig enkelt kamera er imidlertid Fuji F10 et av de beste valgene i dag!

Digit.no konkluderer på sin side med at FinePix F10 er det beste kompaktkameraet Fujifilm noensinne har produsert: Kameraet har flott design, det er brukervennlig, det er ekstremt raskt og det er ekstremt raskt og lysfølsomt. Bildekvaliteten er bedre en de aller fleste konkurrenter, uansett pris, Spesielt imponerende er bildekvaliteten ved høye ISO-verdier, en særdeles viktig faktor for ethvert minikamera med relativt svak optisk lysstyrke og svak blitz.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar