Panasonic FZ150

FZ150 er Panasonics nyeste superzoomkamera, og erstatter FZ100 som kom for et års tid siden. FZ150 har 24 ganger zoom, vridbar skjerm, mulighet for ekstern blits. Det er fullt opp med automatiske og manuelle funksjoner, og kameraet har støtte for RAW-format. Autofokusen er rask og seriebildefunksjonen er best i klassen.Videofunksjonen gir Full HD og mulighet for både full auto og manuell kontroll. Opptakene gjøres med stereolyd og ekstern mikrofon kan kobles til.

Akam.no har testet FZ150 og konkluderer blant annet som følger:

Når vi skriver god bildekvalitet er det sammenlignet med andre kameraer i samme klasse, og godt nok for veldig mange brukere. Liten sensor og mye zoom gir opplagt en del kompromisser og sammenlignet med et systemkamera som Panasonic G3 eller et speilrefleks i begynnerklassen vil det være merkbare forskjeller, først og fremst under vanskelige lysforhold.

Superzoomklassen er ganske populær og det finnes mye å velge i. FZ150 har imidlertid såpass mange avanserte muligheter som ekstern blits, RAW, manuell kontroll av video osv at det er få konkurrenter som kan matche alt. Nærmeste konkurrent (november 2011) er Fujifilm HS20 og FZ150 har klart bedre bildekvalitet en dette og er mye raskere i bruk. HS20 har imidlertid mer zoom, litt bedre ergonomi og bruker AA-batterier, som noen foretrekker.

Canon SX40 HS, Nikon P500, Olympus SP-810 UZ og Sony HX100V slår alle FZ150 på zoomområde, men mangler RAW-støtte og (bortsett fra SX40 HS) blitssko. Panasonic FZ48 er en enklere versjon av FZ150 og kan også være et godt alternativ.
/../
Det finnes mange gode superzoommodeller og mange slår FZ150 på pris, zoomområde eller spesialfunksjoner som innebygd panoramamodus, men holder det med 24 ganger zoom er det vanskelig å komme utenom FZ150, som kombinerer fleksibel skjermløsning, god ergonomi, god ytelse, bra bildekvalitet, bra video og entusiastfunksjoner som RAW og blitssko i superzoomklassens mest komplette kamera.

Les hele testen hos Akam.no

Kommentarer