Fujifilm FinePix HS20

FinePix HS20 EXR er ytre sett likt forgjengeren HS10, men det har blant annet fått en ny EXR CMOS-sensor. Zoomområdet er fremdeles 30x, men den nye bildebrikken gir 16 megapiksler - seks megapiksler mer enn HS10.

Som forgjengeren tilbyr HS20 høyhastighetsfotografering og mange ulike videofunksjoner. Fotografen kan velge eller kameraet velger automatisk mellom å prioritere høy oppløsning, best dynamisk omfang eller lavere oppløsning med høy ISO.

Akam.no har testet FinePix HS20, og konkluderer som følger:

Fujifilm har forsøkt å lage et alternativ til systemkameraer med denne modellen. Rent fysisk har Fujifilm lykkes ganske godt og HS20 har klassens beste ergonomi. Zoomring på objektivet og blitssko er ganske sjeldene finesser på superzoomkameraer og Fujifilm tilbyr fjernutløser (USB-basert) som tilleggsutstyr. /../
Fordelen med liten sensor er at HS20 har et 30x zoomobjektiv som ikke tar mer plass en et typisk 3x standardzoom til et systemkamera. Ulempen er mye dårligere bildekvalitet enn fra et systemkamera, spesielt under vanskelig forhold. HS20 er imidlertid ikke dårligere på bildekvalitet enn mange andre kameraer i denne klassen og for mange er dette bra nok.
/../
Årets superzoommodeller har zoomområde fra 24x opp til 36x og HS20 med 30x ligger dermed midt i feltet. Største blender som varierer fra F2.8 til F5.6 er også ganske typisk. Når det gjelder funksjoner er det først og fremst RAW-støtte og mulighet for ekstern blits som hever HS20 over snittet, men EXR-teknologi som utnytter sensoren litt forskjellig avhengig av lysforholdene er også spesielt for FujiFilm-kameraer.
/../
Fujifilm har gjort en ambisiøs satsing med HS20 som er eneste kamera i superzoomklassen som har alt: Zoomring, fokusring, blitssko og bra ergonomi, RAW-støtte, full HD video og fullt sett av automatiske funksjoner og manuelle innstillinger er også på plass. Hverken bilde- eller videokvalitet er imidlertid helt i toppklasse og det gjør at HS20 ikke er fullt så attraktivt som spesifikasjonene tilsier. Fjorårsmodellen HS10 ga vi en klar anbefaling, i år er vi mer i tvil, for konkurransen har blitt hardere, men HS20 er utvilsomt et av de beste superzoomkameraene og da hører en anbefaling med.

Les hele testen på Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar