Panasonic Lumix DMC LX100

Panasonic LX100 plasserer seg i konkurranse med Sony RX100 III og Fujifilm X100T. Alle gir svært god bildekvakvalitet, men Panasonic LX100 er i en egen klasse når det gjelder video. I tillegg til å kunne filme i 1080p med opp til 60 bilder i sekundet, tilbyr LX100 filmoptakk i 4K med opp til 30 bilder i sekundet, noe ingen av konkurrentene kan by på med sine tilsvarende kameraer. Panasonic er med Lumix GH4 markedsledende når det kommer til film med kompakte kameraer, og LX100 henter flere av sine filmfunksjoner fra nettopp GH4.

Panasonic DMC Lumix LX100 er et robust lite kamera som er enkelt og morsomt å ha med seg ut på tur. Det ligger godt i hånden, og har en vekt som gir oss en betryggende kvalitetsfølelse når vi bruker det. Kameraet leverer gode bilder i de fleste situasjoner, og med et zoom-område som tilsvarer 24-75 på fullformat, så er det fleksibelt nok til å kunne klare det meste. Med gode ISO-egenskaper, innebygd bildestabilisator, og et lyssterkt objektiv, er dette også et kamera du kan ta med deg ut i nattemørket.

Sammenlikner vi LX100 med to av dette kameraets argeste konkurrenter, nemlig Sony RX100 Mark III og Fujifilm X100T, ser Panasonic LX100 ut til å være et slags kompromiss mellom disse to kameraene.

LX100 er ikke fullt så lite og lommevennlig som RX100, men så har det til gjengjeld en større bildesensor som sørger for meget gode bilder - bare ikke fullt så gode som bildene vi får ut av Fuji X100T, som på den annen side er en del større enn LX100 og ikke har zoom i det hele tatt.
/../
Er du på jakt etter et robust og (jakke)lommevennlig kamera til å filme med, kan det dermed se ut til at LX100 per dags dato er en såkalt «nobrainer», og vi tror heller ikke du blir skuffet over bildekvaliteten dersom du skulle finne på å velge Panasonic Lumix DMC LX100 som din faste følgesvenn her i verden.

Les hele testen hos Tek.no