Når kommer Sonys buede sensor i et mobilkamera?

I sommer kom nyheten om at Sony nærmest var klare til å produsere en sensor som var buet, på samme måte som netthinnen i det menneskelige øyet. Dette vil kunne eliminere feilbrytninger som kommer fra optikken. Objektivkonstruksjonen blir enklere, noe som Sony hevder vil gjøre det lettere å konstruere lyssterke objektiver. Sammenlignet med en flat bildebrikke skal en kurvet brikke kunne bli dobbelt så følsom i ytterkantene, og 1,4 ganger mer følsom i sentrum. I tillegg vil støyegenskapene bli mye bedre.

En buet sensor er imidlertid kun optimal for en bestemt brennvidde, noe som gjør zoomlinser til en enda mer komplisert affære enn hva det er i dag.

Den nye sensorkonstruksjonen var såpass konkret at Sony slapp et bilde tatt med en slik sensor. Ikke noe skrivebordsprosjekt med andre ord.
Men, det slår meg at jeg tar stadig mer bilder og video med kameraer med fast optikk. Enten det er med ulike mobiltelefoner, eller med sportskameraer. Alle disse kameraene kunne tjene stort på Sonys løsning, uten å forsake noen av dagens egenskaper. Jeg håper derfor noe nytt er på trappene snart,

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar