Mikkel McAlinden - Average Northern Limit

Mikkel McAlinden er klar med utstillingen Average Northern Limit. McAlinden har fotografert på det globale frølageret på Svalbard, en EU-tolk i Brussel, Ikeas testlaboratorium, Hovedbrannstasjonen i Oslo, et krigskart på the Imperial War Museum i London og en billedserie i svart-hvitt av norske regjeringsmedlemmer.

- Jeg prøver ikke å beskrive demokratiet, men det er utgangspunktet mitt. Det gir meg nye ideer, som å utforske portrettet i svart-hvitt ved å ta bilde av regjeringsmedlemmene, forklarer fotografen. De 18 portrettene er alle tatt på avstand, fra uvanlige vinkler. McAlinden kaller dem selv spionbilder.

- Det handler om at det er så lett å mistenkeliggjøre folk. Jeg tar et bilde fra hoften og du blir kikkeren. Dessuten gir kornete, klassiske pressebilder tatt med telelinse og film, en egen stemning.Hvert av de store fargebildene er nesten en utstilling i seg selv, mener McAlinden.

- Det er så mye jobb, både i forkant og etterpå. Både med kartet fra Imperial War Museum og fra frølageret. Men jeg gir meg ikke før det kommer et fantastisk bilde ut av det og bildet fra frølageret er antageligvis det mest spennende bildet av plastbokser noen gang.

Kilde: Aftenposten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar