Canon HG20 og HG21

Canon lanserer HD-videokameraene Canon HG20 og Canon HG21. Begge tilbyr HD-opptak i AVCHD-format direkte på intern harddisk. Modellene er etterfølgerne til det prisbelønte HG10.

HG20 har lagringskapasitet på 60 GB, nok til over 22 timer med videoopptak, mens HG21 dobler kapasiteten til 120 GB. Begge videokameraene har i tillegg et nytt MXP-opptaksprogram med maksimum datahastighet på 24 Mbps, som er beste tilgjengelige hastighet for AVCHD-formatet.

Modellene kan videre skilte med opptak til to ulike minnetyper. Du kan ta opp direkte til den interne harddisken eller på utskiftbare SDHC-minnekort, som også gjør det enkelt å dele opptakene.

Pressemelding fra Canon Norge:

Den nye HG-serien:
  • To lagringsalternativer: Du kan lagre videoer og stillbilder på intern harddisk eller på utskiftbare SDHC-minnekort.
    • Forbedret brukergrensesnitt gjør det enklere å administrere opptakene i kameraet.
  • Video i full HD med 1 920 x 1 080 i fem forskjellige opptakskvaliteter med største gjennomsnittlige datahastighet på 24 Mbps, som for øyeblikket er høyeste tilgjengelige hastighet for AVCHD-standarden.
  • Neste generasjon Canon HD-kamerasystem
    • 3,3 megapiksler full HD CMOS
    • Canon HD-videoobjektiv med 12x optisk zoom
    • DIGIC DV II-prosessor optimalisert for HD
  • Instant AF med Focus Assist gir meget rask og presis autofokusering.
  • Enkelt å dele: Programmet Pixela ImageMixer 3 SE gir enkel administrasjon og redigering av videoopptak, også med redigeringsfunksjoner for Blu-ray-plater.
  • Allsidig system: Ny, liten og avansert tilbehørssko for tilkobling av diverse tilleggsutstyr, forbedret lydkontroll, HDMI- og komponentutganger for enkel tilkobling til HD-TV og kompatibilitet med Canons CD-brenner DW-100 (selges separat).
  • Lang opptakstid takket være lavt strømforbruk og nytt batteri med stor kapasitet (BP-827).
  • Alternativ modell: HG21 har 120 GB harddisk, vribar LCD-skjerm med naturtro farger og elektronisk søker (EVF)
To lagringsalternativer
HG20 og HG21 har et fleksibelt system med mulighet for opptak til flere lagrings-medier. HG20 har intern harddisk på 60 GB med plass til over 22 timer med HD-video. HG21 har kapasitet på 120 GB som er nok til over 45 timer. Du kan også bruke SDHC-minnekort, som er et ideelt format når du vil dele videoene dine med andre. Du kan ta opp direkte på minnekortet eller overføre opptak fra harddisken til minnekort. Det er størrelsen på minnekortet avgjør hvor mye det er plass til.

Begge videokameraene har flere sentrale forbedringer som gjør det enklere for brukeren å administrere HD-opptakene. Når du er ferdig med filmingen, gjør et nytt brukergrensesnitt det enklere å velge scener. Du kan nemlig vise opptil 15 miniatyrbilder på skjermen samtidig. Det er også mulig å dele opp enkeltscener slik at du kan hente ut de beste øyeblikkene fra timelange opptak, og lage enkle spillelister i kameraet. Slike småfilmer egner seg godt for overføring til minnekort og deling med venner og familie.

Full HD med 1 920 x 1 080
Både HG20 og HG21 tar opp AVCHD-video (Advanced Video Codec for High Definition) med full HD 1 920 x 1 080-oppløsning. Dette passer utmerket til oppløsningen på TV-er med full HD og gir optimal bildekvalitet. Med fem innstillinger for opptakskvalitet – MXP, FXP, XP, SP og LP – har begge modellene maksimum gjennomsnittlig datahastighet på 24 Mbps 2, det høyeste som er tilgjengelig for AVCHD-videokameraer. Selv med opptak i beste kvalitet har du plass til 11 timer HD-video på HG21s harddisk.
2 Variabel bithastighet, opptak i MXP-kvalitet.

Canon HD-kamerasystem
Begge videokameraene drar nytte av Canons HD-kamerasystem.

En 3,3 megapiksler full HD CMOS-sensor sørger for forbedret oppløsning og bildekvalitet, og et Bayer RGB-primærfargefilter minimerer forekomsten av uekte farger. Et Canon HD-videoobjektiv med 12x optisk zoom gir utvidet brennvidde, slik at du med imponerende skarphet kan filme motiver som er langt unna. En Super Range optisk bildestabilisator sørger for stødig opptak selv når du filmer med håndholdt kamera. Modellene har også DIGIC DV II-prosessor som er designet for å håndtere store mengder bildedata, samt levere den presise fargegjengivelsen som bilder i full HD-oppløsning krever.

Siden Canon utvikler og produserer alle nøkkelkomponentene i videokameraene selv, er de skreddersydd for å fungere perfekt sammen. Resultatet er optimal ytelse og bildekvalitet.

Instant AF – perfekt fokus
Instant AF ble opprinnelig utviklet for Canons profesjonelle produktserie og er et meget hurtig og presist autofokussystem - spesialtilpasset HD-opptak. Med dette unike hybridsystemet er det enkelt å oppnå perfekt HD-skarphet. Modellene har også presis manuell fokusering med to Focus Assist-funksjoner: forstørrelse og peaking.

Programvare med redigeringsfunksjoner for blu-ray-plater
Det nye Pixela ImageMixer 3 SE-programmet gjør det enklere å administrere, redigere og dele HD-videoer. Du kan nedkonvertere videofilene slik at de egner seg for avspilling på en rekke forskjellige enheter, inkludert Internett, iPod eller DVD. Modellene har også en ny funksjon for brenning av filmer på Blu-ray-plater (en tolags Blu-ray-plate har plass til opptil 50 GB med data).

Begge videokameraene er i tillegg kompatible med Canons DVD-brenner DW-100, som selges separat.

Utvidbart system
Modellene har en Easy-innstilling for alle som ønsker å komme i gang med filmingen med det samme, men HG20 og HG21 har også en rekke avanserte funksjoner som vil appellere til mer ambisiøse filmmakere, for eksempel de som allerede bruker et kassettbasert HD-videokamera og ønsker å bytte til en AVCHD-modell. Funksjonene omfatter blant annet 25p CINEMA-innstilling og en rekke manuelle kontroller.

HG20 og HG21 har en liten, avansert tilbehørssko som er kompatibel med et stort utvalg av tilbehør, inkludert mikrofonen DM-100 og et nytt videolys VL-5. Det finnes også et utvalg av objektivtilbehør 3. Modellene har inngang for mikrofon og hodetelefon for bedre kontroll over lyden under opptaket. Manuelle lydkontroller (mikrofondemping, lydnivåmålere og lydnivåkontroll) øker kvaliteten på lydopptaket ytterligere.

Med HDMI- og komponentutgang kobler du enkelt videokameraet direkte til en HD-TV. HDMI-tilkoblingen støtter CEC-systemet (Consumer Electronics Control), og du kan betjene avspillingsfunksjonene på videokameraet via en fjernkontroll.

Utvidet batterikapasitet
I tillegg til å ha enorm lagringskapasitet, har HG20 og HG21 også utvidet opptakstid takket være et meget lavt strømforbruk. Med et strømforbruk på beskjedne 3,5 watt 4– nesten 50 % mindre enn enkelte andre AVCHD-videokameraer med harddisk – er modellene blant de mest strømgjerrige på markedet. Med det nye BP-827-batteriet som tilleggsutstyr, kan du gjøre opptak i fem timer uten å måtte lade 5. Canons intelligente litium-ion batterisystem viser nøyaktig hvor mye batteritid som er igjen i minutter.

HG21
HG21 har lengst opptakstid med økt harddiskkapasitet på 120 GB som gir plass til over 45 timer med opptak 6. En 2,7-tommers vribar LCD-skjerm med naturtro farger og større fargerom gir mindre gjenskinn, noe som er spesielt praktisk i sterkt sollys. En meget bred 135-graders visningsvinkel gjør det enklere å se gjennom opptakene på skjermen. Modellen har også elektronisk søker som gir deg en alternativ opptaksmetode som bruker mindre strøm og gir batteriet lengre levetid.

Mer informasjon på www.canon.no/hd

3 Tilgjengelig tilbehør omfatter: WD-H37II vidvinkelkonverter, TL-H37 telekonverter og FS-37U filtersett.
4 Opptak med LP-innstilling til minnekort og bruk av elektronisk søker (Canon HD-videokamera HG21).
5 Opptak med LP-innstilling og bruk av elektronisk søker (Canon HHD-videokamera HG21).
6 LP-kvalitet.

Canon HG20: Anb.utsalgspris: 8 299,- og salgsstart er september 2008
Canon HG21: Anb.utsalgspris: 12 199,- og salgsstart er september 2008

4 kommentarer:

  1. Anonym15:35

    Men hvordan kan man få inn dette filformatet i Adobe Premiere og redigere filmene videre?

    Evt, hvilke mer avansert videoredigeringsprogram kan man bruke direkte uten å måtte dille med filer og konvertere og styre??

    mvh Fred.

    SvarSlett
  2. Du har nok helt rett i at AVCHD er ikke det mest kurante redigeringsformatet, for å si det forsiktig. Ser at Adobe står på lista over selskap som sier de støtter formatet, men dette gjelder selvsagt ikke for eldre programversjoner. Da må man gjerne konvertere til et annet filformat, med de ulemper det medfører.

    SvarSlett
  3. Anonym10:50

    Jeg fant ut at jeg kunne bruke det programmet som fulgte med kameraet til å hente ut m2ts (.mts) filene og inn på maskinen. Deretter kunne jeg bruke Pinacle 12 til å redigere med. Konvertering av filene ble bra rubbish lyd osv. Pinacle 12 leste filene direkte (importer dem).
    Har ikke testet Adobe P. CS4 enda, men må nok teste det også. Liker bedre Adobe, men Pinacle hadde en artig sak med å kunne rendre og lage filmen rett ut på youtube fra programmet. Kjekt :)

    mvh Fred.

    SvarSlett
  4. Mitt inntrykk er at Pinnacle Studio gjør en god jobb med tanke på å gjøre ting enkelt forbrukeren, samtidig som programmet tilbyr enn viss fleksibilitet. Dermed kan det være bedre egnet et Adobe Premiere til mange formål. Når det er sagt: Premiere Elements kommer trolig Pinnacle Studio i møte på det fleste punkter.

    SvarSlett