Nikon Coolpix P6000

Nikon har i dag lansert COOLPIX P6000, som er Nikons første kamera med innebygd GPS. Den innebygde GPS-enheten, støtte for RAW (.NRW) og en integrert Ethernet-kontakt for deling av bilder via Nikons my Picturetown, gjør dette til et av de mest avanserte kompaktkameraene på markedet. Kameraet er utformet med et grep som på et speilreflekskamera.

Sensoren er på 13,5 megapiksler, kameraet har 4x vidvinkelzoom med to linser, en 2,7 tommers TFT-skjerm, samtidig som Nikons bildebehandlingssystem EXPEED følger med.

Utdrag fra pressemeling fra Nikon Norge:

Bare de beste bildene
COOLPIX P6000 er for de som vil ha det beste – i en liten innpakning. Nikon har utstyrt dette kameraet med banebrytende teknologi for å sikre best mulig bildekvalitet fra et kompakt kamerahus. Med 13,5 effektive megapiksler, Nikons eksklusive bildebehandlingssystem EXPEED (opprinnelig utviklet for de profesjonelle digitale speilreflekskameraene) og et 4x NIKKOR zoomobjektiv (28–112 mm) med to elementer av ED-glass har det alt som trengs.

Kameraets bildekvalitet økes ytterligere ved at det har støtte for RAW-formatet og funksjoner for bildekontroll, noe som kommer fra de digitale speilreflekskameraene. Dessuten har det tre funksjoner for å redusere uskarphet i bilder. Bildestabilisering med objektivforskyvning reduserer faren for uskarphet – det er som å fotografere med tre trinn kortere lukkertid. Den suverene støyreduksjonsteknologien gir et følsomhetsområde opptil ISO 6400. Hvis du bruker Nikons funksjon for valg av beste bilde, tar kameraet maksimalt ti bilder i en serie og lagrer det skarpeste bildet automatisk. Dette er ideelt for nærbildefotografering når kamerarystelse er sannsynlig.


Den største brukervennligheten
For å få mest mulig ut av teknologien i COOLPIX P6000 har Nikon gjort alt de kan for å sikre at det er enkelt å bruke. Kameraet har fire eksponeringskontroller (P/S/A/M), slik at du kan velge om du vil overlate kontrollen til kameraet, eller styre det manuelt. 15 motivprogrammer, hvorav flere for vanskelige fotograferingsforhold, for eksempel strand/snø, solnedgang, skumring/soloppgang og fyrverkeri, betyr at du kan fotografere selv de vanskeligste motivene med perfekt resultat. Det er seks fargealternativer for spesielle fargeeffekter som minner om dem du får ved å bruke filtre. Ansiktsprioritert AF er forbedret og gjenkjenner opptil 12 ansikter, slik at du får både flotte portretter og skarpe gruppebilder, selv når ansiktene er undereksponert i motlys eller overeksponerte i sterkt solskinn. Og hvis det skulle oppstå rød øyerefleks, aktiveres den innebygde korreksjonen av rød øyerefleks ved eksponering og reduserer/korrigerer den.

D-Lighting sikrer automatisk at kontrastrike motiver gjengis på en naturlig måte ved at undereksponerte områder gjøres lysere, uten at riktig eksponerte områder påvirkers. Nyttig i sterkt motlys eller når blitsen ikke rakk helt frem.

Fortegningskontroll sikrer nøyaktig gjengivelse av motiver og hindrer fortegning av motivet i ytterkant av bildet eller ved bruk av vidvinkelinnstillinger. Den innebygde COOLPIX-funksjonen for bildekontroll, basert på teknologien i Nikons digitale speilreflekskameraer, gir smidig kontroll i forskjellige fotograferingssituasjoner.


Del de gode bildene dine med andre
COOLPIX P6000 er det første forbrukerkameraet med en innebygd Ethernet-kontakt, som gjør at du enkelt kan dele bilder med andre. Du kan laste opp bilder til Nikons my Picturetown ved ganske enkelt å koble til kameraet med en LAN-kabel og dele bildene med andre via Internett. Dette er også praktisk å bruke til sikkerhetskopiering når du er ute og reiser. Og mens du er på reisefot, blir bildefilene geografisk merket med posisjonsinformasjon av kameraets innebygde GPS-funksjon. Du kan deretter bruke disse ”merkelappene” på Nikons webområde my Picturetown, ViewNX eller andre webområder som har støtte for geografisk merking, til nøyaktig angivelse av stedene hvor bildene ble tatt.

COOLPIX P6000 arver formgivningen fra Nikons prisbelønte P5000-serie og får flere forbedringer. Grepet, som minner om grepet på et speilreflekskamera, har en størrelse, form og overflate som gjør det behagelig å arbeide med. Knappene er ergonomisk utformet og plassert der fingrene naturlig søker dem. Hold kamerahuset i hånden og kjenn det kalde metallet i magnesiumlegeringen på fremsiden av kamerahuset. COOLPIX – ettertraktet av dem som vil ha kvalitet i kompakt utførelse.

COOLPIX P6000 leveres med bærestropp, oppladbart batteri, nettadapter, USB-kabel, lyd/video-kabel, COOLPIX Software Suite og gratis 2 GB weblagring på Nikons my Picturetown.
Kameraet kommer i salg i midten av september til en veiledende pris på NOK 4490,- ink. MVA.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar