Casio Exilim EX-S770

Casio Exilim EX-S770 er et kamera med spesifikasjoner midt på treet, uten at kameraet imponerer på noen områder. Det eneste unntake kan være designet, kameraet er solid bygget i et lekkert hus.

Ellers kan Exilim EX-S770 skile med 7,2 megapikslers oppløsning, 3x optisk zoom, tilsvarende 38-114mm med en lysstyrke til brukbare f/2,7 på vidvinkel og det mer middeådige f/5,2 på tele.

En snasen funksjon for folk på farten kan være muligheten for å lagre en rekke ulike filmformater på minnekortet, som Powerpoint-presentasjoner, Word-dokumenter, websider etc., og deretter se dette på kameraets LCD-skjerm.

Akam.no har testet Casio Exilim EX-S770 og konkluderer slik:

Som vi har sett flere ganger tidligere, så er det ingenting som er gratis. Her får du et svært kompakt og lekkert kamera, som gjør det aller meste du vil det skal gjøre, på omtrent den måten du ønsker. Men bildekvaliteten har måtte lide for dette.

Vi forventer ikke at kameraer i denne klassen skal yte noe i nærheten av et speilreflekskamera. For de aller fleste brukere er det rett og slett et spørsmål om hva som er godt nok. Vi vil hevde at bildekvaliteten fra dette kameraet ikke er god nok.

Casio har gjort mye riktig. De har en størrelse og et design som antakelig vil tiltale de aller fleste, og du kan velge mellom flere forskjellige farger for å få noe som passer deg. Kameraet har meget rask autofokus, høy batterikapasitet, en god del kjekke funksjoner og generelt få store irritasjonsmomenter.

Derfor er det desto tristere at bildekvaliteten faller igjennom. Både på skarphet og støy er det dårligere enn vi hadde ønsket. Særlig hjørneskarpheten synes vi er ille. Kameraet har også en tendens til å undereksponere. Dessverre er bildekvaliteten vanskelig å vurdere når du står i butikken, og dermed er det lettere for produsenten å ofre denne, enn å ofre andre ting når kompromisser må inngås.

Gi dette kamera et bedre objektiv, og bedre signalhåndtering i kameraet, så har Casio en vinner. Slik det er i dag, vil det fungere fint til bilder i 10x15, og hvis det er det du skal bruke det til, så løp og kjøp. Dersom du har andre mål for bildene dine, bør du se etter noe med høyere bildekvalitet.


Akam.no - Test av Casio Exilim EX-S770

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar