HP Photosmart R727

Hp Photosmart R727 er et kompaktkamera i ordets rette forstand. 6,2 megapiksler, 3x zoom integrert i kameraet, 2,5 tommer LCD-skjerm og en rekke finesser og nyttige egenskaper.

Nå dette i tillegg prises hyggelig, nærmere bestemt til rundt 2.500 kroner er det liten tvil om at mange vil kunne være interessert i dette kameraet.

Digit.no har testet HP Photosmart R727 og konkluderer som følger:

HP Photosmart R727 er et hendig og nett kamera med objektivet integrert, slik at det er minimal risiko for at det blir skadet ved uhell. Kameraet har 6,2 Mp oppløsning, som er mer enn nok for amatørbruk, det har en stor skjerm med høy oppløsning og god kontrast. Bildekvaliteten er upåklagelig, med optiske svakheter som har minimal betydning for vanlig familiefotografering. At kameraet ikke er blant de raskeste på markedet, tror jeg ikke en vanlig amatør vil bekymre seg særlig over.

Riktignok har kameraet enkelte irriterende konstruksjonsmessige blemmer, men de fleste er det lett å overvinne ved litt omtanke og teknikk. Andre ting, som svak blitz, ubrukelig AF-lampe, lyssvak autofokus og manglende AV-utgang, er det lite å gjøre med.

Likevel, i den store sammenheng har kameraet mange gode kvaliteter og en lang rekke nyttige og brukervennlige finesser, som "Adaptive Lighting", automatisk fjerning av røde blitzøyne, stifting av panoramabilder, morsomt designgalleri og ikke minst norske menyer med veiledning og tips om hvordan man kan rette på uheldige opptak. Joda, R727 har virkelig en hel del å slå i bordet med. Summen av fordeler og ulemper faller definitivt i favør av HP Photosmart R727. Kameraet gir utrolig mye for pengene, som er beskjedne 2.500 kroner og kan absolutt anbefales til amatører som først og fremst vil ha et lite, enkelt og godt kamera til lav pris. Å betale 500 kroner ekstra for en unødvendig dokkingstasjon, vil jeg fraråde.


Digit.no :: DIWA-test: HP Photosmart R727

Kommentarer