Test: Nikon D200

Digit.no har testet Nikon D200 , et kamera som Nikon har gitt egenskaper som kommer svært nær de en stiller til et proff-kamera og dermed i konkurranse med Nikons egen D2-serie.

Til syvende og sist er det bare prisen som forteller at D200 først og fremst henvender seg til fotoentusiaster. Testen konkluderer nemlig med at ytelsene oppfyller de høye forventningene som de tekniske spesifikasjoner medfører, og påpeker bare noen ganske få svakheter og mangler.

Konklusjonen er da også ganske så utvetydig:

Intet annet kamera i denne klassen når opp til Nikon D200 når du sammenligner hva du får for pengene. Dette er et kamera som har så mange gode kvaliteter og er så kompakt, at vi uten tvil mener det er det beste og mest fleksible reisekameraet på markedet. Heller ikke for andre formål er det mye som rettferdiggjør å betale flere ganger prisen for kanskje å få noen få egenskaper som D200 ikke allerede har.

Bildemessig kommer Nikon D200 omtrent ut på ett med konkurrenter som Nikon D2x og Canon EOS 5D. Har du ikke behov for ekstreme forstørrelser, ligger det ikke tilbake for noen andre digitale speilreflekskameraer. Sammenlignet med semiprofesjonelle kameraer som Canon EOS 20D er Nikon D200 i dag litt dyrere, men har høyere ytelse, bedre bildegjengivelse under nesten alle forhold og suverent bedre funksjonalitet. Evnen til å tåle påkjenninger er også klart bedre.

I forhold til forgjengeren Nikon D100 er dette et kamera som på alle måter viser hvilken utvikling som har funnet sted siden D100 kom for snart fire år siden. Det koster rundt to tredeler av det Nikon D100 kostet da det var nytt uten inflasjonsjustering, og kan med fordel sammenlignes med ethvert annet DSLR-kamera som lages i dag.

Nikon D200 er uten tvil det beste kjøpet du får i dag hvis du er ute etter noe mer enn de enkleste kameraene, og vil appellere like mye til entusiaster som til yrkesfotografer.


Digit.no :: DIWA-test: Nikon D200.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar