Samsung GX-1S og GX-1L

Den norske Samsung-importøren bekrefter at de to nye systemkameraene fra Samsung, GX-1S og GX-1L, kommer i april. Det er imidlertid bare navnet som skiller dem fra Pentax-modellene *ist DS2 og *ist DL.

Samsung lanserer samtidig en egen objektivserie under merkenavnet Schneider D-XENON, men også her er det trolig snak om Pentax-produkter.

Pressemelding fra Aronsen as :

Samsung presenterer den andre digitale SLR-modellen for året ? GX-1L. Dette kameraet er en inngangsport til DSLR-verdenen og er en modell med seks megapiksler. Det er utviklet sammen med Pentax og har verdensanerkjent Schneider-optikk i en kompakt, lett kropp som er lett å holde.

For å sikre best mulig bildekvalitet og kontroll har GX-1L fem fokuspunkter og valgmulighet mellom AF-single eller AF-continuous, som sikrer nøyaktig autofokus under varierte forhold. GX-1L har et høypresisjons trepunkts målesystem for autofokus integrert, 16-segment lysmåling, senterdominert måling og punktmåling. For bedre kontroll og kreativitet kan brukerne velge mellom åtte motivrelaterte programmer: Barn, dyr, stearinlys, museum, natt, strand og snø, tekst og soloppgang, og flere forskjellige innstillinger for hvitbalanse.

Som for så mange andre Samsung-kameraer ble GX-1L utviklet for bruk sammen med optikk fra Schneider. GX-1L bruker Schneider D-XENON 18mm~55mm objektiv. GX-1L er tilgjengelig som bare kamerahus eller sammen med D-XENON-objektivet levert som en pakke. For å sikre en enda bedre brukervennlighet kan GX-1L brukes med mange Pentax DSLR-objektiver med KAF2 og KAF objektivfatninger.

Kameraet er designet for enkel bruk og har mange automatiske funksjoner, inkludert det nyskapende Auto Scene modus som automatisk velger motivrelatert program fra standard, landskap, makro eller action avhengig av objektet. I Auto Sensitivity-modus velger GX-1L automatisk kameraets lysfølsomhet ved å ta hensyn til lysforhold og brennvidde for derved å redusere vibrasjoner og sikre et klart og perfekt bilde. Og, for å gjøre valget enkelt under fotografering, er alle hovedfunksjoner lett tilgjengelige via et lettlest funksjonsratt.

GX-1L har høyhastighets sammenhengende serieopptak opp til 2,8 bilder i sekundet, opp til 5 bilder i JPEG og 3 bilder ved opptak i RAW. Dette gjør det mulig for brukeren å ta en serie bilder av et motiv i bevegelse.

Kameraet er designet for at man lett skal kunne se bilder under alle lysforhold, derfor har GX-1L en stor 2,5? LCD-skjerm (210,000 piksler) og en klar søker.

GX-1L har et kompakt og lett hus som bare måler 125 x 92,5 x 67 mm. Perfekt for fotografering mens du er ute på tur, kan GX-1L brukes med fire AA Lithium, oppladbare Ni-MH eller to CR-V3 batterier.

Både Samsung GX-1L og GX-1S vil være tilgjengelig i løpet av april 2006.

Ca. veil pris på Samsung GX-1L er kr 5.995,-
Ca. veil pris på Samsung GX-1S er kr 6.995,-

Kommentarer