Test av kompakte fotoskrivere

Akam.no har testet et knippe skrivere som er så små at man kan ta dem med på hytta eller til utlandet. Et par av disse skriverne kan man faktisk få med postkortpapir, som vil si et fotopapir med postkort på baksiden.

Skriverne som er testet er Canon Selphy CP710 og DS810 samt Kodak EasyShare PhotoPrinter 500, Olympus P-11 og til slutt Samsung SPP-2040.

Canon Selphy CP710 er jevnt over den beste skriveren når det kommer til utskriftskvalitet, den er i tillegg ikke spesielt dyr i drift.

Den største overraskelsen i testen var Samsung SPP-2040 som klarte seg svært bra. Fargene var jevnt over bra, men noe mindre skarp enn testvinneren Canon Selphy CP710. Samsungskriveren er den billigste skriveren i bruk, med litt under 2 kr pr utskrift.

Den andre Canon-skriveren i testen var også den eneste blekkskriveren vi tittet på. DS810 gjør det jevnt over greit med en god fargebalanse og forholdsvis skarpe bilder, men DS810 sliter på gråtonene og kan være svært dyr i drift.

Olympus P-11 skiller seg ut fra de andre i testen når det kommer til funksjonaliteten. Skriveren har ingen LCD-skjerm eller minnekortleser og er i tillegg den største skriveren i testen. Utskriftskvaliteten er helt grei, men ikke noe mer.

Jumboplassen i denne testen kommer ikke overraskende til Kodak EasyShare Photo Printer 500. Dessverre er det ikke bare på grunn av utskriftskvaliteten som i seg selv var den svakeste i testen.


Akam.no - Test av kompakte fotoskrivere.

Kommentarer