Canon PowerShot A620


Testen av Canon PowerShot A620 innleder med å påpeke at Canons PowerShot A-serie ikke har oppnådd tilnærminsvid den samme popularitet som IXUS-serien. Dette til tross for at mange av A-modellene kan by på langt bedre bildekvalitet.

PowerShot A620 har 7,1 Mp, og et 4x zoomobjektiv, som kan utnyttes ved hjelp av alle tenkelige opptaksmetoder. Kameraet er vel tilpasset amatørfotografer, men likevel er det skuffende at kameraet ikke lagrer bilder i RAW, samt at støynivået er betydelig på litt høyere ISO.

Flere nyttige elementer er innebygd, slik som 1 cm makrofokus, retningssensor, intervalltimer, hjelpelinjer ved opptak, panoramafunksjon, video i TV-kvalitet pluss "sakte film", videoredigering i kameraet, 10x forstørrelse av bildet ved avspilling og direkte utskrift. Dette er funksjoner som er høyst uvanlige i denne prisklassen, likeså USB 2.0 High Speed og fortløpende serieopptak med 1,9 b/s så lenge det er plass på minnekortet. PowerShot A620 byr på mer enn nok finesser å boltre seg i, når trangen til å eksperimentere tar overhånd.

Konklusjonen ender imidlertid opp med en rimelig klar anbefaling:

Med 7,1 Mp oppløsning leverer Canon PowerShot A620 mer enn høy nok oppløsning for husbruk. Modellen A610 har 5 Mp og ellers de samme egenskapene og koster 600 kroner mindre. Derfor ville jeg personlig valgt den i stedet for A620. Begge gir eksepsjonelt mye kamera for pengene, men det er ikke bare av den grunn at modellene kan anbefales på det varmeste.

De er riktignok ikke blant de minste kompaktkameraene på markedet, men blant de beste. Objektivet har førsteklasses ytelser som dekker de aller fleste fotografiske oppgaver og kan utvides ytterligere med vidvinkel- og teleforsatser. Samtidig med at kameraet er allsidig, med store muligheter for kreativ utfoldelse, er det brukervennlig og kan selv ta seg av alle nødvendige innstillinger på en eksemplarisk måte, om det skulle være ønskelig.

Konstruksjonen er håndverksmessig utført og brukervennligheten er meget høy, ikke minst takket være den fleksible LCD-skjermen, som imidlertid både kunne vært større og bedre. Det samme gjelder den optiske søkeren. Selv om det er for detaljer å regne i den store sammenheng, er det like fullt svært viktige punkter. Hvis det er vanskelig for fotografen å se motivet og innstillingene, hjelper det lite at selve kameraet gir perfekte resultater.


Digit.no :: Canon PowerShot A620.

Kommentarer