Kosmorama 2006

Kosmorama 2005 ble en publikumssuksess med over 22 000 besøkende. Festivalen legitimerte behovet for en internasjonal filmfestival i Midt-Norge, og er kommet for å bli.

Kosmorama skal ikke bare vise film, men også skape en større ramme rundt filmopplevelsen. Trøndelag har et mål om å bli Europas mest kreative region, og Kosmorama skal bidra til et blomstrende filmmiljø i Midt-Norge. Festivalen skal være et møte mellom de store, internasjonale filmmiljøene og det gryende filmmiljøet i Norge.

For å garantere høy kvalitet på filmene som presenteres under festivalen, har Kosmorama fire kuratorer - De har besøkt filmfestivaler over hele verden og sett over 600 filmer til sammen og presenterer følgende programserie.'

Ola Lund Renolen - empati. Innlevelse i andre menneskers situasjoner. På flukt, på jakt, under tvang eller av fri vilje. Det handler om å se, forstå, godta og handle!

Eli Gjerde - relasjoner: Filmer om mellommenneskelige forhold; Fascinerende, lidenskapelige, rørende, farlige, morsomme, provoserende og tvetydige. Eli Gjerde er film- og markedssjef ved Trondheim Kino.

Sindre Kartvedt - Schizoid: Programmet tar for seg fremmedgjorthet som psykiatrisk diagnose. Stikkord er forvirring, ambivalens og upålitelighet, alle sentrale fenomener idet den subjektive perspektivet tar for den faktiske virkeligheten. Sindre Kartvedt skriver og tenker i Los Angeles.

Yngve Sæther - debutant: Imponerende mange av verdens beste filmer har vært debutfilmer. Kanskje fordi de gjerne hopper uten fallskjerm. Her skal du oppdage dagens talenter, morgendagens mest toneangivende filmskapere.

I tillegg til filmvisninger er det selvsagt prisutdeliger, og ikke minst flere interessante teknologiseminar:


Klikkefilm - en ny verdensordning?

Dette er seminaret for deg som ikke frykter framtiden.

Nostalgiske filmkjennere som liker å vise frem dvd-samlingen sin, får bli hjemme, for klikkefilmen har ikke noe cover. Den kan derimot gi deg tilgang på et enormt materiale av filmer og tv-programmer, rett hjem i stua. I Norge har video-on-demand byttet navn til klikkefilm, og viser seg i lokal prakt i Trondheim. Under Kosmorama vil du bli presentert for de muligheter Klikkefilmen kan gi, både for nasjonal film, så vel som produsenter av lokalt innhold.

Sony inviterer til HD-workshop

Sony inviterer til gratis workshop for å lære mer om HD og Sonys portefølje av HD-løsninger.

Sony inviterer til en tredagers workshop som gir økt kunnskap og praksis med HD. Fem norske filmfotografer inviteres til å delta kostnadsfritt og får dermed gjøre seg bedre kjent med Sonys bredde av HD-formater. Sonys tekniske HD-programvareutvikler Fabiene Pisano vil i samarbeid med filmfotograf Jørn Broll lose deltagerne gjennom tre dager med spennende læring. I workshopen bidrar deltagerne selv med hvilke tester de ønsker å gjøre.

Alle deltagere på workshopen vil også få tilbud om å delta på Teknologiseminaret med Andrew Perkins v/NTNU tirsdag 28. mars.

Sony lanserer nå en komplett serie med HD-produkter innenfor XDCAM-systemet. Kombinasjonen av optisk diskteknologi og HD-oppløsning gir kraftige produksjonsverktøy for filmskapere, kringkastere og produsenter. Flere av disse produktene vil være tilgjengelige for deltagerne under workshopen.

Mot nye digitale kinotider

Tirsdag 28.mars arrangeres et seminar for inviterte om den nye digitale kinorevolusjonen.

I spissen for denne revolusjonen står blant andre NTNU, gjennom et omfattende prosjekt som lanseres 1. mai i år. Ledende serverleverandører vil være til stede på seminaret, som er et tilbud til de spesielt interesserte i bransjen. Her vil det bli mulighet for å drøfte og få et innblikk i den digitale kinofremtiden.

Kosmorama

Kommentarer