Samsung Digimax L85

Samsung Digimax L85 er et snasent lommekamera med 8 megapiksler, 5x optisk zoom, en rekke manuelle funksjoner, samt et retro-inspirert design som nok kan komme til å friste mange.

Kameraet har mange manuelle muligheter blant annet blenderprioritet, lukkerprioritet og full manuell eksponering. Kameraet har tre fokuspunkter, og tilbyr en mulighet for å ta ett bilde med fokus i hvert punkt. Dermed burde faren for bilder med fokus i bakveggen være redusert.

Videoopptak i en oppløsning på 640 x 480 med 30 bilder pr. sekund. Filene lagres som MPEG4.

Utdrag fra pressemelding fra Aronsen AS:

Det nye Digimax L85 er den siste tilveksten til Samsungs prestisjeserie av digitalkameraer. Kameraet har 8 megapiksler og er utstyrt med objektiv fra Schneider Kreuznach med 5x optisk zoom, en 2.5? LCD-skjerm (omtrent 230 000 piksler) som gir brukeren en bredere synsvinkel og mer levende bilde i skjermen. Dette stilfullt designede kameraet har et komfortabelt grep, et retro-design og et sort design med innslag av sølv.

For de mer avanserte fotografene som ønsker mer kontroll har Digimax L85 flere manuelle funksjoner lett tilgjengelig. L85 har tre forskjellige manuelle eksponeringsmuligheter, inkludert blenderstyrt eksponering som gir mer dybdeskarphet i bildene, lukkerstyrt eksponering som gir bedre bilder av motiver i bevegelse og total manuell kontroll som gir brukeren muligheten til å styre både blender og lukker manuelt.

I tillegg til en rekke andre funksjoner tar Digimax L85 bilder i rekkefølge og modellen har også Auto Exposure Bracketing (AEB), og muligheten til å ta en serie med bilder med ørliten forskjell i eksponeringen for å sikre perfekte lysforhold. Auto Focus Bracketing sørger for at bildene blir tatt med fokus i forskjellige områder i søkeren, noe som bidrar til at det perfekte bildet blir tatt.

L85 kommer med MPEG-4 videokompresjon som gir innspillinger som er tre-fire ganger lengre enn i et standard digitalkamera. Kameraet har avanserte muligheter til å spille inn videoklipp i VGA (640 x 480) med 30 bilder i sekundet og flere unike innspillingsfunksjoner, blant annet en stabiliseringsfunksjon, kontinuerlig opptak, forbedret redigeringsfunksjon i kameraet og muligheten til å bruke 3x optisk zoom under opptak. Stabilisatoren reduserer kamerarystelsene fordi funksjonen automatisk korrigerer horisontale og vertikale vibrasjoner i kameraet under opptak. Kontinuerlig opptak gir muligheten til å pause og gjenoppta videoopptak når som helst og samle opptakene til en enkelt fil. Brukerne kan også lagre en utvalgt del av en innspilling i en ny fil under avspilling og også ta et stillbilde under videoopptak.

For å kunne møte alle mulige forhold har Digimax L85 11 forskjellige motivrelaterte programmer. Det er kveldsopptak, portrett, barn, landskap, næropptak, soloppgang, solnedgang, motlys, fyrverkeri, strand og snø og tekst. Kameraet har også en rekke brukervennlige funksjoner, som personlig innstilling, som gjør det mulig for brukeren å lagre sine egne innstillinger. En unik ting er tekstgjenkjenning som gjør det mulig for brukeren å ta bilder av dokumenter som bøker, aviser og magasiner og deretter hente teksten fra bilder med programvaren Digimax Reader som er vedlagt. I tillegg har L85 flere spesialeffekter som fargeeffekt og fotoramme.

Digimax L85 er raskere enn sine forgjengere både når det gjelder oppstart og tiden det tar mellom å kunne ta bildene. Brukerne kan ta bilder umiddelbart etter oppstart og kontinuerlig fortsette med det. L85 har også et forbedret grafisk brukergrensesnitt (Graphic User Interface, GUI) som sikrer raskere og enklere navigering i menyene. Menyinnstillingene kan nås med letthet, og takket være kameraets raske egenskaper og et vindu som viser gjenværende batterikapasitet kan brukerne være sikre på at de aldri mister et blinkskudd med L85.

Digimax L85 har 32 MB innebygd minne, en stemmeopptaksfunksjon og blir levert med Samsungs eksklusive Digimax Master og Digimax Reader programvare.

Digimax L85 vil være tilgjengelig på det norske markedet i månedsskiftet april/mai og det vil ha en ca. veil pris på kr 3.300,-

Kommentarer