Ny avtale om kommersiell allmennkringkasting lyses ut

Herfra skal det fremdeles sendes. Foto: Svein-Magne Tunli
De fleste innholdskrav i dagens avtale fjernes når Kulturdepartementet igjen gir mulighet til å søke om status som kommersiell allmennkringkaster, etter at Stortinget tidligere i år ba regjeringen om å ta initiativ til fortsatt kommersiell allmennkringkasting fra Bergen.

Avtalen vil inneholde krav om fortsatt nyhetsproduksjon med base i Bergen. Øvrige innholdskrav i dagens avtale blir fjernet. Avtalen vil gjelde for perioden 1. januar 2017 - 31. desember 2019.

– Regjeringen er opptatt av å sikre fortsatt mangfold av medier. Vi ønsker derfor å legge til rette for kommersiell allmennkringkasting i Norge. Vi trenger en levedyktig kommersiell allmennkringkaster i tillegg til NRK. Det er viktig for mediemangfoldet at vi har en kanal med hovedsete utenfor Oslo. Et mangfold av nyheter og nyhetsproduksjon er et avgjørende fundament for et velfungerende demokrati, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland.

Kravene som er fjernet fra avtalen som nå lyses ut er blant annet krav om å bidra til å støtte norsk film- og tv-produksjon. Det vil heller ikke bli stilt krav til barne- og ungdomssendinger og krav om både nynorsk og bokmål i sendingene.

– Endrede medievaner og endringene i mediemarkedet gjør at vi ikke lenger ønsker å stille de samme kravene for å sikre en kringkaster sendinger i kabelnettet, sier Hofstad Helleland.
Nåværende konsesjonshaver TV 2 vil tilby samtlige ansatte sluttpakke i håp om å kunne kutte 350 millioner kroner de neste fire årene.

– Noen later til å tro, inkludert kulturministeren, at vi i fremtiden kommer til å ha en kommersiell allmennkringkaster i Bergen nærmest uansett hva som skjer. Dagens nyheter viser oss at noen slik garanti har vi ikke i dagens medielandskap, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande tirsdag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar