Panasonic Lumix TZ100

Litt rart at ikke flere produsenter tilbyr 4K på rimeligere modeller. Riktignok er filene maskinkrevende, men muligheten til å beskjære videoopptak er noe en virkelig savner straks en vender tilbake til vanlig 1080p. Nå kommer Panasonic med DMC-TZ100 som altså filmer i 4K.

TZ100 retter seg mot de som ønsker rimelig høy bildekvalitet, takket vær en 1" stor og lyssensitiv MOS-sensor. Antar dette er samme sensor som sitter i FZ1000. Den presterer rimelig bra. Panasonic lover gode bilder selv i skumringstimen eller i et dårlig belyst område. Skjønt 10x zoomområde, med en rekkevidde på 25-250mm, betyr temmelig kjip lysstyrke i den lange enden (F2.8-5.9).Du trenger ikke å bekymre deg for at du går glipp av gode bilder mens du filmer. Du kan nemlig hente ut stillbilder på 8 megapiksler fra videoopptak. I godt lys er disse bildene fullt brukbare til de fleste formål.

Spørsmålet er om du heller vil ha et FZ-1000. Det er langt på vei det samme kameraet, men med bedre optikk og ergonomi. Skjønt betydelig større, hvilket vel er den viktige forskjellen. FZ-1000 begynner imidlertid å bli rimelig, og leverer glimrende 4k-video.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar