Sony Alpha A7 II

Med Alpha A7 II er endelig bildestabilisering på plass i  Sonys speilløse systemkameraer. Ifølge Sony skyldes dette at de ved lanseringen av de første A7-kameraene ikke hadde rukket å utvikle en bildestabilisator som fikk plass i de små speilløse husene. Når løsningen endelig er her kniver den med Olympus om effektivitet, men klarer det med en mye større bildebrikke. Mekanismen har færre bevegelige deler, og «opphenget» er først og fremst magnetisk.

De 24 megapikslene leveres av en bildebrikke vi i store trekk kjenner godt – den finnes både på den første A7, på Alpha A99, og på flere av Nikons kameraer i ganske sammenlignbar utførelse. Men, der Alpha A7R aldri fikk vist sitt potensial uten stativ, leverer A7 II sylskarpe bilder under mindre enn optimale lysforhold.

Med Sony Alpha A7 II begynner vi å se konturene av Sonys langsiktige satsning på speilløse kameraer, og et integrert speilløst system for både fullformat og APS-C-format. Alpha A7 II er blant de mest spennende kameraene akkurat nå, både til stillbilder og til video, og med det stadig økende objektivutvalget vil nytteverdien bare bli bedre. Sony viser med dette at de er den store utfordreren i markedet i dag.

Kilde: Fotografi