Samsung NX1

Samsung NX1 er bygger rundt en ny 28 Mp APS C-bildebrikke, med lynrask hybrid autofokus og hele 15 bilder/s skuddtakt. 205 fasedetekterende fokuspunkter dekker så mye som 90 prosent av bildeflaten. Det gir fotografen bredere fokusfelt og fokussporing, noe som er nødvendig når skuddtakten er så høy. Bildebufferen klarer nesten 75 jpeg-eksponeringer i serie, før bufferen er full og kameraet stopper opp.

Samsung har gitt NX1 en av markedets beste elektoniske søkere. Lynrask, med marginal forsinkelse og 2,36 Mp oppløsning. Mens tidligere Samsung-kameraer har gitt følelsen av billig plast, virker NX1 bunnsolid. Kamerahuset er bygget rundt et lettmetallchassis med magnesium for å holde vekten nede, og stivheten oppe. Det er omfattende værtetting rundt brytere, knapper og åpninger, og det har et nesten perfekt utformet gummiert grep foran og bak på høyresiden.

Samsung-kameraet er nok et systemkamera som kan ta opp video i ekte 4K-kvalitet. 4:2:02 8-bits video ut fra kameraet via HDMI-utgangen, og støtte for både UHD og DCI-formatet på 4K. Man kan også justere opptaksvolumet selv, og bruke eksponeringskompensasjon når kameraet tar seg av lysfølsomheten (ISO) og aktivere fading på lyden.

Ser man bort fra 4K-video, er det Canon EOS 7D II som er Samsung NX1s nærmeste konkurrent. Canon-kameraet er like solid bygget, og holder skuddtakten til minnekortet er fullt. Dessuten har man langt flere objektiver å velge blant, særlig med høy lysstyrke, men det er i ferd med å bli bedre også hos Samsung. Uansett er det ingen tvil om at NX1 er et vendepunkt for Samsung. Endelig har de et kamera som er bedre enn konkurrentenes på mange områder, og dårlig på veldig få områder. Nå kan vi faktisk snakke om Samsung i samme åndedrag som Canon, Nikon og Sony, uten at det er grunn til å trekke på smilebåndet. Det er all grunn for forbrukerne til å glede seg til fortsettelsen, og for konkurrentene til å grue seg.

Kilde: Lyd & Bilde