Fujifilm X-T10

Fremdeles skjer det fremskritt på innsiden av kameraene, men utvendig er designet stadig mer tilbakeskuende. Selv om det hadde vært spennende med mer innovasjon når det gjelder brukergrensesnitt, så er det ikke overraskende at mange produsenter vender seg mot det velprøvde. Fujifilm har vært spesielt dyktige når det gjelder å kombinere retrodesign med funksjoner som både kan appellere både til proffene og de bredere lag av fotoentusiaster. Fujifilm beskriver X-T1, som ble lansert i fjor, som et gjennombrudd, men prisen gjør at X-T1 ikke treffer så berdt i markedet. For å bøte på det lanserer Fujifilm nå X-T10 -  en litt enklere og ikke minst rimeligere alternativ til X-T1.

Bildesensoren som sitter i X-T10 er den samme 16.3 megapiksel store X-Trans CMOS II-sensoren som sitter i flere av Fujifilms nyere kameraer. Fujifilm X-T10 har et autofokussystem som er forbedret på en rekke punktere: de fasedetekterende punktene har blitt mer lysfølsomme og skal kunne låse fokus i ned til 0.5EV.

En av tingene som skiller X-T-kameraene fra de andre kameraene i X-serien, er at søkeren er plassert i et "prismehus", og ligner dermed et speilreflekskamera. Huset er blitt minder på X-T10, og veier 381 gram, dels takket være en konstruksjon bygget i magnesium. X-T10 virker å være solid, men i motsetning til X-T1 er imidlertid ikke X-T10 værtett. Ellers har X-T1 arvet både lukkertidshjulet og eksponeringskompensasjonshjulet fra X-T1. X-T10 har et hjul som styrer opptakshastighet, mens kontroll med ISO er tilgjengelig via en av mange programmerbare knapper.

Fujifilm X-T10 kommer mot slutten mot juni og har fått en veiledende utsalgspris på 6299,- for huset. X-T10 vil også være tilgjengelig i to kit, et med XC16-50mm til 7299,- og et med XF18-55mm til 9999,-.