Canon EOS M3

Canon EOS-M3 har en 24,2 megapikslers CMOS-sensor i APS-C-størrelse og ISO opptil 12 800 (kan utvides til 25 600). Bildene kan lagres som 14-bits RAW-format som er egnet til avansert redigering.

En berøringsskjerm (1 040 000 sRGB-punkter) kan vippes opp til 180˚ (f eks for selvportretter) og ned til 45˚ for fotografering i høye vinkler. Serieopptak i full oppløsning og 4,2 bilder/sek. Kameraet fokuser opptil seks ganger raskere enn det originale EOS M-objektivet ved hjelp av 49 AF-punkter spredt ut over rammen, som dekker 80 % av rammen vertikalt og 70 % horisontalt.

Du kan også benytte over 70 objektiver som er utformet for EOS-speilreflekskameraer, via monteringsadapteren EF-EOS M.

Opptak av video skjer i full HD (1080p) i 30 bilder/sek og MP4-format med rask, jevn autofokus ved hjelp av Hybrid CMOS AF III. Med berørings-AF i filmer kan du kan lage jevne, kinoaktige effekter som trekker seeren mot bildet, og manuell fokuspeaking viser skarpe områder i motivet.



Tek.no har testet Canon EOS M3 og kunkluderer som følger:

Canon har laget et godt, speilløst systemkamera med EOS M3. Det tar gode bilder, også på høy ISO, det er enkelt å bruke og yter godt i forhold til sin prisklasse. Funksjonen Crative Assist gjør det enkelt for nybegynnere å ta kontroll over dybdeskarphet, fargemetning, eksponering og kontraster, uten at man trenger å vite noe om hva en blender eller en lukker er. Og de som vet det noe om det får gode kontrollmuligheter takket være de to dedikerte kontrollhjulene, eget hjul for eksponeringskompensasjon, og – om ikke så mange, så i alle fall noen – knapper der vi selv kan velge funksjonen.

Men vi savner en innebygd søker og vi savner mer kompakte objektiver. Med unntak av 20mm-objektivet føler vi at poenget med kamerahusets kompakte størrelse forsvinner litt, og nytteverdien av dette designet blir for liten sammenlignet med for eksempel en liten speilrefleks som EOS 700D, eller den kommende EOS 760D. Da får vi et bedre grep, bedre batteritid og en dedikert søker.

Canon EOS M3 får derfor ikke en anbefaling fra oss. Det betyr ikke at det ikke er et godt kamera, bare at du bør tenkte litt ekstra gjennom dine behov og ønsker før du eventuelt kjøper det.3

Tekniske fakta:

  • 24,2 megapikslers APS-C CMOS-sensor 
  • Kraftig DIGIC-prosessor 
  • Rask og jevn fokus i stillbilder og filmer 
  • Enkle bildejusteringer i sanntid 
  • Stor, vippbar berøringsskjerm for klar visning 
  • 1080p-filmer i 24, 25 og 30 bilder per sekund 
  • Del og sikkerhetskopier bilder trådløst
  • Kontroller kameraet med en smarttelefon 
  • Auto-program med scenegjenkjenning 
  • Rask, kontinuerlig fotografering med 4,2 bilder per sekund 
  • Kompatibelt med det største utvalget av objektiver

Kilde: Tek.no