- Snapchatskandalen øker bevisstheten

I en fersk undersøkelse utført av førsteamanuensis Berit Skog ved NTNU har 904 personer svart på spørsmål om sin bruk av Snapchat. 90 prosent oppga å bruke Snapchat, 77 prosent av disse bruker det daglig.

– Etter Facebook er Snapchat det største sosiale nettverket blant barn og unge i Norge, men gjennomsnittsalderen på snapchatbrukerne er mye lavere enn på Facebook. Det er deres foretrukne meldingstjeneste, og den brukes til all kommunikasjon, sier rådgiver Kjellaug Tonheim Tønnesen i Barnevakten

Datatilsynet mener det er et problem for folk flest at antallet tjenester som gjerne vil lagre eller publisere bildene dine. Når man kjøper en ny telefon, er det mange som gjerne vil ta på seg jobben med å sikkerhetskopiere bilder for deg. Apple Icloud, Google+ bilder, Microsoft Onedrive, Dropbox, Box, Telenor min sky og Facebook er blant de tjenestene som uoppfordret kan bli tilbudt brukerne på nye produkter.

– Antallet sosiale tjenester som vil ha tilgang til bildene dine og publisere dem for deg, vokser raskt. Dermed øker også risikoen for at noen av dem lekker, sier fagdirektør for teknologi i Datatilsynet, Atle Årnes.

Han mener brukerne må ta den kjedelige jobben med å sette seg inn i tjenestene de bruker, og at risikoen stiger med antallet tjenester som vil ha tilgang til dine bilder. Ekspertene mener det kan være lurt å velge en leverandør her hjemme, eller i Europa.

Kilde: DN.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar