FujiFilm X-Pro1

Geir Brekke sjekker ut FujiFilm X-Pro1 over på Foto.no:

Gjennom å komme opp med banebrytende kameramodeller som X100 og X-Pro1 har FujiFilm i flere omganger vist at de har både viljen og evnen til å tenke utenfor boksen. /../ For meg er det implementering av en optisk søker som gjør at X-Pro1 fremstår som et unikt prosjekt i en kameraverden som er i ferd med å overfylles av kameraer med videosøkere. Å ha okularet plassert i øvre, venstre hjørne betyr at det er naturlig å bruke det høyre øyet når man ser i søkeren. Dermed er det venstre øyet fritt og man kan dermed (med litt trening) få god oversikt over omgivelsene samtidig som man fotograferer. Igjen er dette en fordel ved gatefotografering i forhold til å bruke et speilreflekskamera (da setter man normalt det venstre øyet til okularet og lukker det høyre).

Jeg liker at det kommer nye kameraløsninger som utfordrer det tradisjonelle tankesettet som preger det meste av markedet, så på tross av noen innvendinger har jeg likevel lyst til å anbefale dette kameraet til dem som ønsker seg et kamera utenom det vanlige. Og selv om kameraet ikke er noen Leica M-erstatter (på tross av sterke, designmessige likheter), fremstår X-Pro1 som både et spennende, attraktivt og solid kamera. Det har dessuten et ytre som fremstår som elegant og stilfullt og som gjør at kameraet fanger oppmerksomheten umiddelbart.

I samspill med et knippe faste objektiver byr kameraet på en unik kamerautrusting som på sett og vis har skapt sin egen kamerakategori. Når X-Pro1 i tillegg gir fra seg RAW-filer med høy teknisk kvalitet, er det ikke annet å gjøre enn å ta av seg hatten for dette kameraet. Klarer man å tilpasse seg kameraets særegenheter er jeg derfor sikker på at mange vil finne stor glede i å bruke et kamera som tydelig klarer å skille seg fra massene.

Foto.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar