Europeiske identiteter

Foto: Gabrielle Croppi
Tolv unge europeiske fotografer er blitt valgt ut til å delta i et fotoprosjekt og en fotoutstilling med tittelen Europeiske identiteter. Initiativtakere er fire store europeiske stiftelser som sammen har opprettet European Photo Exhibition Award (epea). Fotografene har hatt fritt spillerom til å tolke identitet i en europeisk sammenheng og til selv å finne innfallsvinkel til sosialt relevante temaer.

Alle fotografene er europeiske, og de fleste er fortsatt i begynnelsen av sin karriere som profesjonelle fotografer. Fotografiene i utstillingen har uttrykk som ligger i grenseland mellom kunstfoto og dokumentar.

Tre skandinaviske fotografer er invitert til å delta i prosjektet: Marie Sjøvold og Monica Larsen fra Norge og Hannah Modigh fra Sverige. I sin fotoserie Midnight Milk, spør Marie Sjøvold hva som skjer med kvinners identitet og selvbilde når vi får barn. Monica Larsensfotoessay Closer in the Distance handler om unge kvinner fra Litauen som søker en bedre framtid i Finnmark, men som sliter med å finne sin tilhørighet. I Hannah Modighs serieWhispering Howls tar hun oss med til sitt barndoms hjemsted i Sverige. Her skildrer hun ungdom i alderen 12 til 15 år som forsøker å finne sin identitet i overgangen mellom livet som barn til voksen.

Utstillingen Europeiske identiteter viser også bildeserier av fotografene Catarina Botelho,José Pedro Cortes, Gabriele Croppi, João Grama, Frederic Lezmi, Pietro Masturzo, Davide Monteleone, Linn Schröder og Isabelle Wenzel. Utstillingen ble i fjor vist i Hamburg, Paris og Lucca, og avslutter sin europeiske turné på Nobels Fredssenter i Oslo.

Epea er etablert av de fire europeiske stiftelsene Fritt Ord (Norge), Körber-Stiftung(Tyskland), Fondazione Banca del Monte di Lucca (Italia) og Fundação Calouste Gulbenkian (Portugal).

Du kan lese mer om fotoprosjektet European Photo Exhibition Award (epea) her:www.epeaphoto.org

Offisiell utstillingsåpning er torsdag 7. mars fra kl. 18.00 til 22.00. Gratis adgang også 8. og 9. mars.

Utstillingen er et samarbeid mellom Nobels Fredssenter og Fritt Ord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar