Mange er bekymret for mobilfotografering

Hver fjerde nordmann frykter at andre tar mobilbilder av dem på badestranda, mens hver tredje frykter å bli tatt bilde av i fylla. 700 000 nordmenn over 15 år at de har opplevd at uønskede bilder av dem har blitt publisert på Internett, ifølge en undersøkelse fra NetCom.

Undersøkelsen viser at kvinner er langt mer bekymret enn menn både for å bli fotografert på stranda og på byen. Men samtidig har flere menn enn kvinner fått med seg at andre har lagt ut uønskede bilder av dem på Internett.

Halvparten av de spurte sier de er bevisst på muligheten til å bli mobilfotografert og at de derfor opptrer varsomt i situasjoner de ikke ønsker å bli fotografert i.

Dette sier det norske folk:
  • En av fem har opplevd å bli mobilfotografert mot sin vilje.
  • En av fire er helt eller delvis enig i påstanden om at de frykter å bli mobilfotografert når de er lettkledde om sommeren.
  • 30 prosent av de spurte er helt eller delvis enig i påstanden om at de frykter å bli mobilfotografert når de er på byen etter å ha nytt alkohol.
  • Halvparten av de spurte er helt eller delvis enig i påstanden om at de opptrer varsomt i situasjoner de ikke ønsker å bli fotografert i.
  • 15 prosent er kjent med at det er publisert uønskede bilder av dem på Internett (Facebook eller lignende).
Kilde: NetCom AS

Kommentarer