Sony, Canon og Panasonic megazoomkamera

Akam.no har testet megazoomkameraene Canon SX20 IS, Panasonic FZ38 og Sony HX1:

Sony HX1 har høyeste videooppløsning, største LCD-skjerm og en rask seriebildefunksjon som kan ta ti bilder på ett sekund, men vi fant ikke noenfinesse(r) som virkelig hever HX1 i forhold til konkurrentene. Seriebildefunksjonen er morsom, men uten fokusering mellom bildene og med maksimalt ti bilder i en serie er det begrenset hva den kan brukes til. Bildekvaliteten ligger et hakk bak Panasonic FZ38 og ganske jevn med SX20 IS totalt sett, men SX20 IS er litt bedre ved høy Iso.
/../
Totalt sett vurderer vi HX1 som et bra kamera, men ikke noe førstevalg sammenlignet med SX20 IS og FZ38.

Canon SX20 IS er størst og tyngst og det er både en fordel og en ulempe. Det blir mer å dra på, men når du først skal ta bilder er det lettere å holde et tungt (innen rimelighetens grenser) kamera rolig, og det er lettere å få bra ergonomi med en litt større modell. SX20 IS har den mest fleksible skjermløsningen og den beste søkeren. SX20 IS er også eneste kamera med blitssko og eneste som bruker standard AA-batterier. Bildekvaliteten er dessverre et godt stykke fra perfekt.
/../
Panasonic FZ38 er minst og lettest av de tre og det går litt ut over ergonomi som likevel er ganske bra. Det har også mindre zoomområde, men best blender med full tele. Søkeren er liten, og LCD-skjermen er bare middels stor og kan ikke beveges.
/../
FZ38 har i likhet med SX20 IS og HX1 alt av automatiske og manuelle funksjoner, men støtte for RAW-format er FZ38 alene om i denne testen. FZ38 har også testens beste bildekvalitet i JPG-format med minst fortegning, best skarphet over hele bildet og nesten ikke synlig feilbrytning. Menyene og brukergrensesnitt er bra. Det er også batterikapasieten, men på det området er SX20 IS ennå bedre. FZ38 er på ingen måte best på alle områder, men spesielt bildekvaliteten gjør at FZ38 totalt sett er det beste kameraet i denne testen.


Testvinneren Panasonic Lumix DMC-FZ38 har 18x optisk zoom, det samme som forgjengeren FZ28. Brennvidden er også den samme: zoomen begynner på 27mm vidvinkel og strekker seg opp til tilsvarende 486mm. Bildebrikken er imidlertid på 12,1 megapiksler og kameraet har fått mulighet for innspilling av video i AVCHD Lite-format (720p).

Les hele testen hos Akam.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar